Era literă de lege ca sportivii consacraţi în era comunismului să aibă şi o mseserie învăţată. Lucescu şi-a luat diploma de economist de la ASE, Dinu şi-a câştigat porecla de „Procuror” absolvind Dreptul, iar Boloni s-a făcut medic stomatolog. Nu avem referinţe despre cât de buni au fost primii doi, dar cu siguranţă tehnicianul lui Antwerp e un dentis oribil!


Şi nu o spunem noi, ci Ilie Dumitrescu, cel care l-a prins o scurtă perioadă la Steaua. În Ghencea, unde Boloni îşi deschisese cu ajutorul Armatei şi un cabinet, a avut ocazia să trateze, cu rezultate îndoielnice, câţiva colegi de echipă. Bine, respectivii au fost mai mult cobai pentru fostul internaţional, care nu a avut timp să-şi formeze mâna şi a provocat dureri insuportabile pacienţilor care au avut curajul să deschidă gura în faţa sa. Fostul atacant e primul care vorbeşte deschis despre acea traumă, deşi se pare că „victimă-pacient” i-a mai fost lui Boloni şi Marius Lăcătuş. „Pe Loți îl prefer antrenor, pe bune. Am fost traumatizat! Eram puşti, aveam 17-18 ani şi m-a luat Iordănescu în cantonament la echipa mare. Boloni avea un cabinet la stadion. Și Lăcătuș i-a fost pacient. Făcea experiențe cu oamenii vii. La un moment dat, am avut şi eu o problemă şi m-am dus la el. Am intrat, m-a pus pe scaun, aveam respectul ăla ca jucător. Mi-a spus că trebuie să scoată măseaua. Cred că era expirată anestezia. La mine nu a funcționat. Am plâns trei zile. Vai de capul meu! Nu avea o mână foarte uşoară, deşi avea o gleznă fină. Nu mai vreau să-l văd în halatul ăla”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport. 

boloni.jpg

Fostul atacant e primul care vorbeşte deschis despre acea traumă, deşi se pare că „victimă-pacient” i-a mai fost lui Boloni şi Marius Lăcătuş
Foto Click!
 
 
Loading...