Patru formații se luptă pentru două locuri de play-off

Ultima actualizare:

    Dinamo și Gaz Metan Mediaș ar putea juca în ultima etapăcu calificarea în play-off pe masăFOTO: Sportpictures.eu
Dinamo și Gaz Metan Mediaș ar putea juca în ultima etapăcu calificarea în play-off pe masăFOTO: Sportpictures.eu

Liga 1 a ajuns în pragul ultimelor trei etape, iar marea întrebare este care vor fi echipele care vor prinde play-off-ul. În discuție sunt ultimele două poziții calificante, pentru care să bat patru echipe.

CFR Cluj este calificată matematic în play-off, iar FCSB, Astra și Universitatea Craiova sunt foarte aproape de a le urma exemplu, așa că doar două locuri mai sunt în discuție. Acestea sunt disputate în prezent de trei formații: Viitorul (38 de puncte), FC Botoșani (36 de puncte), Gaz Metan Mediaș (36 de puncte) și Dinamo (31 de puncte). Studiind programul ultimelor trei etape pentru fiecare dintre acestea, observăm că Dinamo are șanse minime de a evita rămânerea în play-out pentru al treilea an consecutiv. ”Câinii” sunt obligați să câștige toate cele trei meciuri, inclusiv pe cel cu FCSB, de peste 10 zile, dar chiar și așa, nu pot fi siguri de accederea în play-off. Pentru că ei pot face maximum 40 de puncte, iar pentru a depăși acest prag Viitorul are nevoie de o singură victorie din următoarele trei meciuri (în ultima etapă joacă acasă cu Academica Clinceni), iar Botoșaniul sau Gaz Metan de cinci puncte. Iar privind programul moldovenilor, măcar două victorii, cele de acasă cu Hermannstadt și Poli Iași, par destul de ușor de obținut, astfel că șansele dinamoviștilor de a termina sezonul regulat între primele 6 formații tind spre zero.

Dacă o eliminăm pe Dinamo din cursă, mai rămân trei formații în luptă pentru două locuri. Și nu ar fi exclus să avem un clasment în trei la finalul sezonului, pentru că există un scenariu chiar plauzibil în care toate vor acumula 42 de puncte. Astfel, Viitorul, care pornește de la 38 de puncte, ar trebui să obțină o victorie și un egal din meciurile de acasă cu Craiova și Clinceni și din cel din deplasare cu CFR Cluj. FC Botoșani, care acum are 36 de puncte, are două meciuri acasă, cu Hermannstadt și cu Poli Iași, și o deplasare dificilă la Sepsi, din care trebuie să obțină 6 puncte pentru a ajunge la un total de 42. În ceea ce-i privește, medieșenii, care pornesc tot de la 36 de puncte, ar trebui să învingă în deplasare Clinceniul și apoi, în ultima etapă, pe Dinamo, echipă care atunci va fi, probabil, scoasă din lupta pentru calificare. Pentru ei e greu să obțină mai mult de atât, având în vedere că în weekend vor primi vizita campioanei, CFR Cluj, echipă care pornește cu prima șansă pe orice teren.

Mai există un scenariu, în care la finalul sezonului regulat Botoșani și Gaz Metan vor avea același număr de puncte și vor ocupa locurile 6 și 7 în clasament. În acest caz, avantajați sunt medieșenii, care au avantajul meciurilor directe, acesta fiind primul criteriu de deparatajare între două formații la final.

Clasament

1. CFR Cluj 47 p

2. Univ. Craiova 40 p

3. Astra 40 p

4. FCSB 39 p

5. Viitorul 38 p

6. Botoșani 36 p

7. Gaz Metan 36 p

8. Dinamo 31 p

Cu cine mai au de jucat

Gaz Metan

CFR Cluj (a)

Clinceni (d)

Dinamo (a)

Dinamo

Voluntari (d)

FCSB (a)

Gaz Metan (d)

Viitorul

Univ. Craiova (a)

CFR Cluj (d)

Clinceni (a)

Botoşani

Hermannstadt (a)

Sepsi (d)

Poli Iași (a)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net