Antrenor la Manchester City, campioana Angliei la fotbal, Pep Guardiola este atent și la mediu. Acesta a fost surpris în fața stadionului Etihad urcând la volanul unui automobil Nissan LEAF, de primă generație.


Apariția cunoscutului om de fotbal la bordul unei ”liliputane” nu e deloc surprinzătoare. În urmă cu ani, Walter Zenga povestea că merge la Milano, din România, cu un automobil 4x4, însă când ajunge în orașul italian îl lasă în garaj și circulă doar cu o citadină. Și aceasta din două motive: aglomerația din urbe și poluarea.  

Numele automobilului pe care Nissan l-a comercializat din 2010, LEAF, vine de la ”Leading, Environmentally Friendly, Affordable, Family Car”. A fost al doilea model al constructorului japonez de autoturisme 100% electric după Hypermini, produs între 1999 și 2001. În 2011, LEAF a fost desemnat Automobilul Anului în Europa. Iar din decembrie 2015, acesta a devenit cel mai vândut vehicul autonom în totalitate electric din lume. Pe continentul nostru, cele mai multe unități s-au comercializat în Norvegia (peste 15.000) și Marea Britanie (peste 12.000).

Înzestrat cu un motor electric care dezvoltă 109 cai putere, automobilul din prima generație Nissan LEAF poate atinge viteza maximă de 144 km/h, respectiv 100 km/h cu start de pe loc în 11,9 secunde. Dincolo de toate, însă, autoturismul nu poluează. 

A doua generație a modelului Nissan LEAF este comercializată și în România (prima nu a fost), prețul de pornire fiind de 33.990 euro cu TVA. 

 
 
Loading...