Petrescu, învins şi învingător la ruleta rusească

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu a câştigat 3 milioane de euro pe  an la Dinamo Moscova,  cu care mai avea  contract până în 2016
Dan Petrescu a câştigat 3 milioane de euro pe an la Dinamo Moscova, cu care mai avea contract până în 2016

Dan Petrescu a dat-o în 2009 pe Unirea Urziceni, după ce câştigase titlul şi antrenase în grupele Ligii Campionilor, pentru mirajul rusesc. A promovat cu Kuban Krasnodar, a făcut minuni apoi şi la Dinamo Moscova, dar mediul i-a fost ostil de la început şi ieri, la cinci ani distanţă, a încheiat socotelile cu Rusia, în condiţii favorabile însă.

Dinamo Moscova s-a bătut la titlu o perioadă, dar n-a avut lotul, susţinerea şi nici liniştea lui Lokomotiv, Zenit sau CSKA. Ajuns pe locul patru în campionat, criticii săi şi mass-media, care niciodată nu l-au suportat, au învins.

Trădarea jucătorilor din ultimul meci, când Dinamo Moscova a pierdut cu un 0-4 suspect la ultima clasată, Anji, a servit ca prilej perfect pentru mazilirea românului. Printr-un comunicat de presă postat mai întâi pe site-ul clubului, „Bursucul" a fost anunţat că nu mai este antrenorul lui Kurany şi compania şi să nu se mai prezinte la antrenamentul din jurul prânzului.

Au urmat negocieri dure, pentru că Petrescu n-a acceptat nicio secundă să demisioneze şi să rămână nedespăgubit financiar, dar până la urmă părţile au auns la un consens. Antrenorul va primi două milioane de euro clauză de reziliere şi poate începe împachetatul. La fel vor face şi ceilalţi oameni din staful lui, Dumitru Stângaciu, antrenorul cu portarii, Patrik Lăzărescu, preparatorul fizic, şi Cristi Pojar, antrenorul secund. În locul lor, ultranaţionaliştii ruşi şi-au văzut visul împlinit şi au numit un conaţional, în persoana lui Stanislav Cherchesovim, fost la Amkar Perm.

„Le muţumesc tuturor din club, dar şi fanilor pentru suportul acordat. A fost o plăcere să lucrez la un club puternic precum Dinamo. Am pus munca mea aici pe primul plan, dar cei din conducere au considerat că e nevoie de o schimbare. Ne-am despărţit prieteni. Îi urez succes noului antrenor", a declarat Petrescu protocolar.

Pentru „Bursuc" urmează acum o perioadă de odihnă, prima după opt ani în care n-a fost nici măcar o zi fără serviciu. Surse din anturajul antrenorului au dezvăluit însă că acesta nu va sta prea mult pe bară, alte echipe din prima ligă rusă, unde păstrează o imagine bună, precum şi câteva cluburi din Championship, a doua ligă engleză, fiind deja pe urmele lui.

Primul care beneficiază de clauza financiară. Urmează Piţurcă?

Dan Petrescu are marele merit că la semnarea contractului cu Dinamo Moscova şi-a impus o clauză financiară de două milioane de euro şi la final a şi reuşit s-o încaseze.

Este primul antrenor român care se foloseşte la sânge de contractul scris. Şi Victor Piţurcă este unul dintre cei care ştie să negocieze, selecţionerul urmând să primească 700.000 de euro dacă va fi demis de la naţională. De asemenea, Mircea Lucescu are o clauză de trei milioane de euro la Şahtior Doneţk.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net