Platini şi-a retras candidatura la şefia FIFA: "Nu mai pot!"

Ultima actualizare:

    Michel Platini
Michel Platini

Preşedintele UEFA, Michel Platini, suspendat opt ani din orice activitate legată de fotbal, a declarat într-un interviu acordat L'Equipe că îşi retrage candidatura la conducerea FIFA şi se va concentra total asupra apărării sale în dosarul ce îl vizează.

"Nu mă voi prezenta la alegerile pentru preşedinţia FIFA. Îmi retrag candidatura. Nu mai pot, nu mai am nici timpul şi nici mijloacele necesare pentru a merge să îi văd pe electori, să mă întâlnesc cu oamenii, să mă lupt cu alţii. Retrăgându-mă, aleg să mă dedic total apărării mele. Este o problemă de calendar, dar nu doar atât. Cum să câştigi alegeri dacă eşti împiedicat să faci campanie? Când Blatter s-a retras, am primit 150 de susţineri: o sută de scrisori oficiale de la federaţii şi cincizeci de promisiuni. Totul în două zile. Acum trebuie să mă ocup de toate recursurile, să urmez procedurile", a spus Platini în interviul care va fi publicat vineri.

Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi, la 21 decembrie, pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial.

Cei doi au fost acuzaţi de "conflict de interese" şi "plată neloială", după ce Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net