Poliția a confirmat! Cadavrul recuperat din avion este al lui Emiliano Sala

Ultima actualizare:

    Emiliano Sala a murit într-un accident aviaticFoto: Getty
Emiliano Sala a murit într-un accident aviaticFoto: Getty

În prima parte a zilei de joi (7 februarie), autoritățile britanice au anunțat că au recuperat un cadavru din avionul privat prăbușit pe 21 ianuarie, pe care l-au transportat în Dorset. Seara, polițiștii au confirmat că trupul neînsuflețit scos la suprafață din rămășișele avionului este al lui Emiliano Sala.

În aeronava de tip Piper Malibu se aflau argentinianul de 28 de ani și pilotul David Ibbotson. Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala va fi ridicat acum de familia acestuia, pentru a fi înmormântat așa cum se cuvine. Despre pilot nu există nicio informație. 

„Cadavrul neînsuflețit găsit pe 7 februarie a fost identificat oficial de medicul legist din Dorset. Este Emiliano Sala. Familiile celor două victime au fost anunțate. Rudele acestora vor avea în continuare suportul specialiștilor”, a declarat Poliția din Dorset, potrivit goal.com.

Rămășițele avionului vor fi scoase în câteva zile

Rămășițele avionului vor fi scoase în câteva zile. Operațiunea de recuperar e a epavei este grea din cauza curenților maritimi. Cadavrul aflat în aeronavă a fost recuperat cu ajutorul unui vehicul acționat de la distanță și dus la Portland pentru a fi examinat de un medic legist, relatează Mirror. Încă nu se știe dacă trupul neînsuflețit recuperat de investigatori este al lui Emiliano Sala sau al pilotului David Ibbotson. Oricum, autoritățile vor anunța mai întâi familiile victimelor. 

Deocamdată, epava avionului rămâne la 67 de metri adâncime, în Canalul Mânecii. Vremea și curenții maritimi nu le permit investigatorilor să lucreze. 

„Din păcate, nu am reușit să recuperăm epava avionului din cauza vremii rele”, a declarat purtătorul de cuvânt al AAIB (Air Accidents Investigation Branch).

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net