Prima manșă a barajului de promovare în Liga 1 va avea loc la Cluj

Ultima actualizare:

    Jucătorii de la FC Hermannstadt au cântat alături de fani după victorieFOTO: Sportpictures.eu
Jucătorii de la FC Hermannstadt au cântat alături de fani după victorieFOTO: Sportpictures.eu

Finalul de sezon din Liga 1 a fost unul plin de suspans. A doua retrogradată direct în liga secundă a fost stabilită abia în minutul 6 al prelungirilor meciului dintre Hermannstadt și Dunărea Călărași.

Partida de la Sibiu, decisivă pentru stabilirea ultimei echipe picate din prima divizie, a avut de toate: a început mai târziu cu jumătate de oră din cauza condițiilor meteo, oaspeții (care aveau nevoie de o remiză pentru a merge în baraj) au deschis scorul în minutul 77 prin Stelian Filip, iar salvarea era ca și rezolvată. Numai că astrele au vrut altfel și, după ce Tsoumou a egalat în minutul 85 pentru gazde, sibienii au reușit să obțină și victoria, în minutul 90+6. Eroul meciului a fost Lendric, iar golul lui a făcut să ”explodeze” banca de rezerve a ardelenilor. ”De când eram jucător n-am mai trăit o aşa bucurie. Ca antrenor nu mă pot lăuda cu aşa ceva. Felicit jucătorii, spectatorii. Multă lume nu ştie. Ai condiţii de liga a patra şi vrei să rămâi în Liga I. E o minune că mai jucăm încă barajul. Vor fi două meciuri extrem de grele la baraj. U Cluj e o echipă cu tradiţie, chiar am mulţi prieteni acolo. Le-am zis că era mai bine pentru ei să fi promovat direct. Avem două meciuri extraordinar de grele, trebuie să ne bucurăm astăzi, dar de mâine să ne pregătim”, a declarat Vasile Miriuță, antrenorul învingătorilor. El a explicat și cum a trăit finalul partidei: ”A fost 1-0, m-am uitat pe ceas, am văzut câte minute mai sunt, am zis că poate ne ajută Dumnezeu să egalăm repede şi să ne ducem să marcăm al doilea gol. A ratat Tsoumou acea ocazie, a căzut cerul pe mine, dar cu acest public minunat şi cu aceşti jucători fantastici ne-am dus mai departe şi am câştigat”, a mai spus Vasile Miriuţă, la Telekom Sport.

Acum, pentru Hermannstadt urmează o nouă finală. Este vorba de barajul pentru menţinere/ promovare în Liga 1, care se va disputa în sistem tur-retur. Adversara sibienilor va fi ocupanta locului 3 din Liga 2, ”U” Cluj. Conform tragerii la sorți efectuate la FRF, gazdele dublei manșe vor fi clujenii, partida urmând să aibă loc pe 8 iunie. Meciul retur se va disputa pe 12 iunie, la Sibiu. Câştigătoarea acestui baraj va evolua în sezonul 2019/ 2020 în Liga 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net