Rangers a înviat miraculos

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii au sărbătorit  alături de fani  promovarea în prima ligăFoto: Guliver/ GettyImage
Fotbaliştii au sărbătorit alături de fani promovarea în prima ligăFoto: Guliver/ GettyImage

Glasgow Rangers a învins marţi pe Dumbarton, scor 1-0, asigurându-şi matematic revenirea în primul eşalon al fotbalului scoţian. Pentru o echipă care în 2012 era obligată s-o ia de la zero, acest lucru este o minune.

Gruparea de pe Ibrox Park a căzut în anii 2000 în plasa investiţiilor fără cap, neamortizate în timp. În acea perioadă, Dorin Goian a beneficiat şi el de bunăstarea de la Rangers, dar totul s-a oprit brusc, în 2011. Fiscul a intrat pe fir şi i-a ars grav pe protestanţi, care s-au cârpit un an, dar până la urmă n-au putut evita dezastrul. În vara lui 2012, Glasgow Rangers a falimentat oficial, dar a început imediat din Liga a IV-a, cu siglă şi nume puţin schimbate, cât să treacă de omologare. Au urmat apoi promovări succesive, cu excepţia sezonului trecut, când a ratat prima încercare de a reveni în Premiership după ce a pierdut  barajul de promovare cu Motherwell. Acum au reuşit-o cu patru etape înainte de final, iar fanii abia aşteaptă „Old Firm”, eternul derby local împotriva catolicilor de la Celtic. „Sunt fericit pentru fani, care au fost nevoiţi să treacă prin foarte multe. Este extraordinar pentru jucători şi pentru club să revină în prima ligă”, a declarat managerul lui Rangers, Mark Warburton. Rangers este recordmenă la titluri de campioană a Scoţiei, cu 54 de trofee câştigate, ultimul în 2011, cu puţin înainte de dezastru. Celtic are doar 46, probabil 47 cu cel din acest an, dar catolicii au şansa să reducă din handicap până când rivala de pe Ibrox va redeveni o forţă.

Parma lui Mutu joacă acum la amatori

Fostul club al „Briliantului” din sezonul 2002-2003 este ultimul mare nume dispărut din fotbalul european. Parma, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1993 şi dublă câştigătoare a Cupei UEFA, a dat faliment în 2015 şi şi-a reluat activitatea în Serie D, la nivel de amatori, făcând uitate perioadele lui Crespo, Chiesa sau Adriano.


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

«U» Craiova n-a fost reînfiinţată de Mititelu


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Tribunalul Braşov a hotărât în 2014 intrarea Universităţii Craiova în faliment, respingând planul de reorganizare propus de Adrian Mititelu. Fostul patron n-a luat însă în calcul o reînfiinţare în ligile inferioare, mizând pe alte procese, având ca scop anularea deciziei judecătorilor. Cum asta nu s-a întâmplat, legendara Universitatea a încetat să mai existe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net