Răsfăţ cu hamburgeri în cantonament!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a dus Rapidul în al doilea cantonament al verii tocmai în Scoţia, departe de ochii presei, şi toată lumea s-a mirat. De ce atât de departe şi de ce tocmai acolo, unde nu sunt variante de amicale puternice, aşa cum toată lumea caută pe ultima sută de metri de dinaintea startului campionatului.

Giuleştenii au jucat împotriva unor echipe scoţiene de ligi inferioare cu nume greu de pronunţat, dar un motiv al alegerii a venit ieri: să poată face ce vor ei, fără să rişte să fie surprinşi de cineva.

Această strategie a mers până când, din interiorul echipei a fost divulgat un episod care nu face cinste unor fotbalişti profesionişti, şi nici celor responsabili cu disciplina la echipă.

Terenul public din Saint Andrews, primul din istorie pe care s-a jucat golf

simeon stalpnicul png

Mai exact, Glauber Berti, fundaşul brazilian care va fii probabil un stâlp al apărării Rapidului în noul campionat, a postat pe pagina personală de Facebook, cu ajutorul smarphone-ului, o fotografie incredibilă.

Glauber apare alături de sârbul Milos Pavlovici, în camera lor de la Hotelul Old Course la o masă, mâncând hamburgeri, cartofi prăjiţi şi bând coca-cola.

Hotelul Old Course, unde sunt cazaţi rapidiştii, se află chiar pe malul mării

simeon stalpnicul png

De la gheaţă, evident, şi nu light, că e pentru fătălăi. În fotografie se observă patru astfel de meniuri, semn că la masă se mai aflau alţi doi colegi, dar aceştia n-au fost surprinşi de camera foto.

Mai grav este faptul că, postând fotografia în timp real, direct de pe telefonul mobil, se poate constata cu exactitate data şi ora la care se lua copioasa masă, adică sâmbătă spre duminică, la două dimineaţa, când toată lumea trebuia să doarmă de mult după o zi de antrenamente istovitoare.

Pavlovici, Glauber şi ceilalţi doi somnambuli au considerat însă că, scăpând din cauza ploii de amicalul cu Livingston, care a fost anulat, merită o mică evadare din cotidian.

Cei patru s-au hotărât să urmărească pe laptop gala de box în care ucraineanul Vladimir Klitschko şi-a apărat centura mondială în faţa americanului Tony Thompson şi, bineînţeles, n-o puteau face pe burta goală.

Nu mai scriem nimic despre obiectul dreptunghiular dintre hamburger, sticla de cola şi bolul de cartofi prăjiţi şi care seamănă izbitor cu un pachet de ţigări. Ciudată este însă imprudenţa acestora de a face publică fotografia, dar probabil lor li se pare ceva normal.

Stau într-un castel la Marea Nordului

Locaţia aleasă de rapidişti pentru acest cantonament de 10 zile este una de-a dreptul superbă. Pancu şi compania sunt cazaţi în oraşul St. Andrews, pe coasta de est a Scoţiei, localitate cu ieşire la Marea Nordului.

Hotelul Old Course este un stabiliment clasic şi se numeşte aşa după terenul de golf din faţa lui, considerat locul unde s-a jucat pentru prima dată în istorie acest sport.

Din tren,  rapidiştii au admirat Marea Nordului

simeon stalpnicul png

Tiger Woods a câştigat Openul de la Old Course, cotat drept unul dintre cele mai puternice din lume. St. Andrews e considerat capitala ecleziastică a Scoţiei şi a fost denumit aşa după apostolul Andrei, ajuns pe acele meleaguri. Rapid va mai susţine două amicale până la revenirea în ţară, preconizată pentru joi.

Ce ar mai putea face rapidiştii în Scoţia

În condiţiile de faţă, nu se poate decât specula asupra activităţii giuleştenilor din cantonamentul scoţian. Am făcut-o în glumă, desigur, dar după episodul „Hamburgeri la două dimineaţa" ne temem ca nu cumva să fim prea aproape de realitate. Iată alte câteva posibile activităţi!

În camera lui, Daniel Pancu trage un gât dintr-o sticlă de scotch local excelent. Încearcă să-l convingă şi pe Roman să ia o duşcă, dar acesta refuză. „Treaba ta. De aia nu dai goluri. E tare bun. Trebuie să-mi iau câteva sticle şi pentru acasă!", spune „Pancone", care pune sticla lângă pat, în caz că i se face sete la noapte.

Vladimir Bozovici termină de băut o bere şi aruncă sticla direct pe jos. Rui Duarte iese de la duş, calcă pe ea şi e aproape să cadă. „Ce dracu, mă, Bozo, voi în Muntenegru n-aveţi coş de gunoi. Îmi rup spatele şi zic ăştia că iar mă dau lovit". „Sorry, frate, dar coşu e plin", răspunde Bozo.

Peste drum, Ştefan Grigorie îşi priveşte în oglindă tatuajele şi se uită nerăbdător la ceas. Mai sunt 10 minute până la ora 00:00, când unele canale vor începe difuzarea filmelor pentru adulţi. „Ce prost am fost că nu mi-am luat laptopul".

În tot acest timp, în capătul holului, Neluţu Sabău doarme dus şi visează cum va ieşi campion cu Rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net