Rednic are "lanterna roşie" în Belgia

Ultima actualizare:

    Mircea Rednic  încearcă  să realizeze  minunea în Belgia
Mircea Rednic încearcă să realizeze minunea în Belgia

Mouscron, noua echipă a lui Mircea Rednic a încheiat anul cu un eşec, liderul FC Bruges câştigând cu 2-1. Românul a preluat clubul când era pe penultima poziţie în clasament şi are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, dar a “reuşit” ca în patru etape să obţină doar un punct, şi acela în faţa fostei codaşe, Westerlo.

Pentru prima oară în carieră, “Puriul” a acceptat să pregătească o formaţie ce are ca scop menţinerea în prima ligă. A semnat cu Mouscron la începutul lunii, când clubul avea 11 puncte şi ocupa locul 15, penultimul. A debutat cu un eşec usturător, 1-4, cu Mechelen, a urmat o nouă înfrângere, 0-2, contra celor de la Charleroi şi a urmat derby-ul cu Westerlo, atunci “lanterna roşie”. S-a încheiat cu o remiză, iar în ultima rundă a anului, Mouscron s-a înclinat şi-n faţa fruntaşei, FC Bruges, 1-2. Nicio victorie şi doar un egal e bilanţul care i-a dus echipa pe ultima treaptă a ierarhiei în Belgia, locul 16 după 21 de etape, cu doar 12 puncte. 

Chipciu e vedetă, Stanciu e rezervă

“Am fi meritat cel puţin un punct pentru că am fost aproape de 2-0. E păcat că am primit gol la o fază fixă şi sunt dezamăgit pentru Delac, făcea un meci excelent. Dar, când Vossen a întors scorul, s-a terminat totul”, a spus Rednic. Apoi, a explicat: “Sunt însă mulţumit de atitudinea jucătorilor mei. Am evoluat împotriva celei mai bune echipe din Belgia la ora actuală şi nu am făcut figuraţie. Îmi voi aminti doar de lucrurile frumoase înaintea noului an”. Mouscron a condus cu 1-0, dar în doar şapte minute a încasat o “dublă”, iar Cristi Manea a văzut doar de pe banca de rezerve cum echipa sa pierde.

Anderlecht, echipa unde evoluează Chipciu şi Stanciu, e pe locul doi, în ultima rundă câştigând în faţa celor de la Charleroi, 2-0. Primul a fost titular şi i-a încântat pe fani printr-o cursă din propria jumătate de teren, încheiată cu o pasă excelentă pentru Teodorczyk, cel care a centrat decisiv la faza celui de-al doilea gol. Chipciu a fost schimbat în minutul 89 de către Stanciu, cel care bifează tot mai puţine minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net