Revoluţia lui Contra la echipa naţională! Vezi ce vrea să facă noul selecţioner!

Ultima actualizare:

    Noul selecţioner vrea să schimbe radical faţa naţionalei României şi a început acest proces prin câteva modificări concrete la capitolul selecţie, unde va miza pe tinereţe, tehnică şi vitezăsportpictures.eu
Noul selecţioner vrea să schimbe radical faţa naţionalei României şi a început acest proces prin câteva modificări concrete la capitolul selecţie, unde va miza pe tinereţe, tehnică şi vitezăsportpictures.eu

Tricolorii au intrat de ieri într-o nouă eră, sperăm, una a succesului! Andone şi compania au efectuat la Mogoşoaia primul antrenament sub comanda lui Cosmin Contra, cel care a preluat frâiele echipei naţionale de la Christoph Daum. Şi cel puţin ca feţe, se vede o împrospătare înaintea dublei cu Kazahstan şi Danemarca! Urmează şi altele!

Fostul internaţional a concediat complet, legitim şi foarte previzibil întreg staff-ul tehnic care rămăsese după tehnicianul neamţ. Astfel, în locul lui Badea şi compania au apărut Ionel Gane şi Adrian Mihalcea, ca secunzi, Leontin Toader, antrenor cu portarii, şi Javi Reyes, preparator fizic. Apoi, cu excepţia câtorva nume care nu pot fi lăsate pe dinafară indiferent de forma de moment, cum sunt Tătăurşanu, Pantilimon, Chiricheş, Pintilii sau Andone, avem parte de surprize. Dacă în poartă e greu de înlocuit jucătorul lui Nantes, deşi „Gulliver” e acum titular la Deportivo La Coruna, în apărare orice e posibil. Cu Dragoş Grigore s-a făcut ping-pong, fostul dinamovist întorcându-se la lot după ce intrase în dizgraţia lui Daum. Convocarea FCSB-istului Mihai Bălaşa a stârnit furia lui Cristi Săpunaru, fundaşul lui Kayseri fiind lăsat suprinzător pe dinafară, iar Cristi Ganea, de la Viitorul, urmează să asigure în premieră banda stângă, după ce Toşca şi Latovlevic s-au accidentat. Revoluţia cea mare urmează să se facă însă la mijlocul terenului, unde furnicuţele limitate ale lui Daum urmează să fie înlocuite cu jucători din noua generaţie, cu mare capacitate de efort şi înzestraţi cu acea genialitate care îi ajute să rezolve un meci prin execuţii personale. Astfel, Contra va folosi un singur închizător clasic, probabil Pintilii, iar în faţa lui vor juca patru fotbalişti cu gleznă fină şi motor turbo: Băluţă, Răzvan Marin, Budescu şi Chipciu. De asemenea, cel puţin cu Kazahstan, e posibil să primească minute debutanţii Alexandru Ioniţă, de la Astra şi Nicuşor Bancu, de la CS U Craiova, dar şi Ciprian Deac, mijlocaj aflat la un sezon de excepţie cu CFR Cluj.  În atac, Andone n-are rival, dar Contra i-a schimbat rezervele! Astfel, Claudiu Keşeru s-a întors la lot după ce Daum uitase de el, iar Bogdan Stancu va reveni sub comanda noului selecţioner pe postul său de bază, atacant central, nu mijlocaş improvizat, cum a jucat în ultimii ani la naţională! Până în startul preliminariilor pentru Euro 2020, când vom juca din nou cu miză pe masă, e însă timp de alte schimbări. Acum, nu avem decât să ne spălăm obrazul, cu Kazahstan, şi poate să ne răzbunăm pe Danemarca, pentru ce ne-a făcut în preliminariile Euro 2004. Acele rezultate, 2-5 de la Bucureşti şi 2-2 la Copenhaga, cu gol în prelungiri, nu se uită prea uşor!

România, la ultimul meci al lui Daum, 0-1 cu Muntenegru:

Tătăruşanu – Benzar, Moţi, Chiricheş, Toşca – Marin, Găman – Chipciu, Maxim, Stancu – Andone

România, la primul meci cu Contra, împotriva Kazahstanului:

Pantilimon – Benzar – Bălaşa, Grigore, Cr. Ganea – Pintilii – Deac, Budescu, Băluţă, Grozav – Andone

Lung, cel mai nedreptăţit fotbalist român

Silviu Lung junior a fost a treia variantă de portar la naţională pe vremea când juca la Astra, dar culmea, când a făcut un pas înainte şi a devenit titular la locul 2 din Turcia, Kayserispor, a ajuns a cincia. Asta pentru că noul selecţioner l-a lăsat acasă pentru dubla cu Kazahstan şi Danemarca, în locul său fiind chemat Bogdan Lobonţ, la 39 de ani. ”Cea mai mare concurență la echipa națională este la portari. Și aici mă refer la faptul că sunt mulți în formă. Totuşi, Lung trebuia chemat înaintea lui Lobonţ”, a spus şi fostul niternaţional, Gabi Balint.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net