Ronaldo, erou de ziua fiului! Portugalia – Olanda 2:1

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

CR7 a fost unul dintre cei mai în formă jucători din lume în ultimii câţiva ani şi doar argentinianul Messi l-a depăşit la goluri şi trofee. Totuşi, geniul său a fost vizibil la echipele de club, în timp ce la naţională a fost constant modest. Duminică seara, în ziua când fiul său a împlinit doi ani, Ronaldo a explodat şi în tricoul lusitanilor şi le-a dat tuturor peste nas.

După două meciuri cu Germania şi Danemarca în care a jucat prost şi în care a fost de un egoism ieşit din comun, Cristiano Ronaldo şi-a scos pârleala în meciul capital al grupei B.

În faţa Olandei, atacantul lui Real Madrid a fost de neimaginat. La scorul de 1-0 pentru "batavi" CR7 a întors singur meciul în favoarea Portugaliei după două faze marcă înregistrată: curse de câteva zeci de metri, joc la ofsaid dejucat, fundaşi adverşi driblaţi scurt în careu şi finalizări reci pe colţul scurt.

Cristiano Ronaldo a făcut  un meci memorabil contra  Olandei şi promite un European  de excepţie în continuare (fotografii: reuters)
Cristiano Ronaldo a făcut un meci memorabil contra Olandei şi promite un European de excepţie în continuare (fotografii: reuters)

Nu doar golurile au impresionat însă la Cristiano Ronaldo, ci întreaga sa prestaţie.

Jucătorul Realului a făcut un travaliu extraordinar, a ajutat apărarea, a pasat decisiv de câteva ori, dar colegii săi au ratat din poziţie de singur cu portarul şi a trimis şi de două ori mingea în bară.

La final, cireaşa pe tort a pus-o fostul mare fotbalist francez, Christian Karembeu, care i-a oferit lui Ronaldo din partea UEFA şi a sponsorului oficial, trofeul pentru cel mai bun jucător al meciului Olanda - Portugalia, în formă de dozator de bere.

Târziu în noapte, fotbalistul a mai avut puterea să intre pe internet şi să posteze pe pagina sa oficială de Facebook o fotografie în care apărea împreună cu fundaşul Pepe şi cu premiul obţinut.

1-1 - minutul 28

Cristiano
Cristiano

Imaginea a fost însoţită de un scurt comentariu al lui Ronaldo care mulţumea colegilor pentru sprijinul acordat şi în care îi dedica trofeul fiului său născut în Portugalia exact cu doi ani în urmă de o mamă surogat.

După o asemenea prestaţie, site-ul UEFA a postat, aşa cum se şi cuvenea, o analiză minuţioasă a tot ce a făcut Cristiano Ronaldo pe teren în cele 90 de minute jucate. Iar statistica este de-a dreptul incredibilă.

Mai exact, CR7 a tras 10 şuturi în total, cinci pe poartă, din care au ieşit două goluri şi două bare, dar şi cinci pe lângă poartă.

2-1 - minutul 74

Cristiano
Cristiano

Mai impresionantă este însă cifra paselor care sunt în număr total de 35, dintre care 20 sunt pase complete.

Dacă la toate acestea mai adaugăm şi faptul că Ronaldo a alergat în meci aproximativ 12 kilometri, e clar pentru toată lumea că fotbalistul a fost cu adevărat "galactic" în meciul cu Olanda.

Elogiat de presa portugheză

Una dintre cele mai mari victorii ale lui Cristiano Ronaldo sunt însă în faţa mass-media portugheze, care îl criticase dur după primele două meciuri.

Elogiat de presa portugheză
Elogiat de presa portugheză

Luni, ziariştii lusitani au fost nevoiţi să recunoască valoarea şi jocul perfect făcut de CR7 şi să se întreacă în elogii şi titluri de o şchioapă pe primele pagini ale ziarelor.

"Portugalia, mare! Ronaldo, imens!", Ăsta e adevăratul Ronaldo" sau "Ronaldo a stors singur portocala!" sunt doar câteva dintre titlurile laudative din A Bola, Ojogo sau Record, unele dintre cele mai importante publicaţii din Portugalia, care impulsionate de calificare visează departe.

Olanda e stricată!

Olanda, adversara României în preliminariile Mondialului din 2014, se află în cel mai dificil moment din ultimii ani, lucru de care ar putea profita „tricolorii" lui Piţurcă.

Vicecampioana mondială din 2010 trăieşte un adevărat dezastru, fiind eliminată de la Euro 2012 cu trei înfrângeri din trei meciuri.

Robben şi Sneijder, ruşinea grupei B

Robben şi Sneijder,  ruşinea grupei B
Robben şi Sneijder, ruşinea grupei B

Victor Piţurcă îşi dorea ca Olanda să ajungă cât mai departe în acest turneu pentru ca „tricolorii" să beneficieze de oboseala batavilor în meciul de la 16 octombrie din preliminariile Cupei Mondiale 2014 din Brazilia.

Lui Piţi nu i-a ieşit cum a vrut, însă nici nu se poate plânge. Motivul? Olandezii se află deja acasă, într-o atmosferă infernală, în tabăra lor vorbindu-se despre un adevărat dezastru.

„Asta e, trebuie să privim în oglindă şi să acceptăm faptul că am părăsit o mare competiţie pe uşa din dos", a recunoscut vedeta Arjen Robben.

Vestiarul e rupt în bucăţi. Acelaşi Robben n-a vrut să comenteze zvonurile privind „bisericuţele" existente în vestiarul Olandei, o echipă care s-a prăbuşit inexplicabil la numai doi ani după ce a jucat finala Campionatului Mondial. Bineînţeles, mulţi i-au sărit acum în cap selecţionerului Van Marwijk, căruia i s-a cerut demisia.

„E prea devreme să iau o decizie, dar nu-mi fac griji privind viitorul meu", a reacţionat viitorul adversar al lui Victor Piţurcă.

Atmosfera tensionată din lotul „Portocalei" a fost confirmată de veteranul Van Bommel, ginerele selecţionerului Van Marwijk.

„Faţă de acum doi ani, totul e diferit", a spus Van Bommel fără să intre în amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net