Rușine istorică pentru Dinamo în Liga 1: ultimul loc, nici un gol marcat în trei meciuri

Ultima actualizare:

    O imagine sugestivă pentru ce a insemnat Dinamo în startul sezonului 2019/ 2020FOTO: Sportpictures.eu
O imagine sugestivă pentru ce a insemnat Dinamo în startul sezonului 2019/ 2020FOTO: Sportpictures.eu

Când, la începutul campionatului, fanii dinamoviști își făceau probleme că echipa va fi pe ultimul loc după primele trei etape, nimeni nu s-ar fi gândit că scenariul va fi chiar mai rău de atât. Adică Dinamo e ultima, dar în 270 de minute plus prelungiri, nu a marcat nici măcar un gol! O statistică neagră unică în istoria de peste 70 de ani a formației.

Ultima pată a fost înfrângerea cu scorul de 1-0 la Cluj, în fața campioanei CFR Cluj. Coroborată cu eșecurile cu 5-0 de la Ovidiu, cu Viitorul, și cu 2-0 acasă, cu Universitatea Craiova, acest rezultat duce la o linie de clasament rușinoasă pentru un club de talia ”alb-roșilor”: trei meciuri disputate, tot atâtea pierdute, nici un gol marcat și 8 încasate.

De parcă ar mai fi loc de mai rău, la Dinamo acest lucru există. Conform unor cifre publicate de Telekom Sport, în cele trei meciuri disputate de la începutul campionatului, dinamoviștii au tras doar 3 (trei) șuturi pe spațiul porților adverse! În același timp, adversarele au șutat de 15 ori pe poarta ”câinilor, având o eficacitate de peste 50%, din moment ce au marcat de opt ori! Așadar, dezastrul e complet pentru Dinamo, care în etapa viitoare va susține un ”derby” pe care nu și l-ar fi imaginat niciodată: cel al echipelor fără nici un punct. Adversară îi va fi nou-promovata Academica Clinceni.

În aceste condiții, deși echipa nu joacă nimic, nefiind în stare, conform statisticii, nici să atace, nici să se apere, managerul general al dinamoviștilor, Florin Prunea, a ieșit după meci cu un discurs copiat parcă din lumea fotbalului românesc de acum 10-15 ani, când, pentru a ascunde prestația foarte slabă a propriei echipe, se înfiera arbitrajul. Ba chiar și-a dus discursul la extrem, ca și când Dinamo ar fi avut vreo ocazie clară de gol și oficialul meciului i-ar fi răpit victoria: “Astăzi n-a depins de noi. Dacă acest arbitru mai arbitrează în România înseamnă că nu este o competiţie corectă. Rar mi-a fost dat să văd o asemenea manieră de arbitraj. Dacă observatorul îi acordă notă de trecere, vom face memoriu la CCA şi vom cere să fie scos din arbitraj. În seara aceasta rezultatul a fost stabilit de către altcineva şi nu de jucători. Aici a fost execuţie în direct”, a afirmat Prunea. El a continuat: ”Noi vom cere excluderea lui Chivulete din arbitraj! Nu să fie retrogradat la Liga a 2-a sau a 3-a, ci să fie scos din arbitraj! Duminică vom face memoriu la Federaţie, la Ligă! Chivulete trebuie să dispară! A fost execuţie în direct! N-am văzut în viaţa mea aşa ceva”, a spus Prunea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net