Evenimentul a fost prezentat de Ivan Urgant şi cântăreaţa Alsou. Înaintea tragerii la sorţi au vorbit preşedintele rus Vladimir Putin şi cel al FIFA, Gianni Infantino. Ceremonia tragerii la sorţi a fost condusă de Gary Lineker, asistat de prezentatoarea TV, Maria Komandnaya.


Tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale a avut loc la Palatul de Stat Kremlin şi a fost făcută cu ajutorul a 9 foşti jucători, reprezentând ţara gazdă şi cele 8 campioane mondiale: Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Carles Puyol, Nikita Simonian şi Miroslav Klose, purtătorul trofeului, din partea deţinătoarei titlului.

Fabio Cannavaro a participat la tragerea la sorți.jpg

Fabio Cannavaro a participat la tragerea la sorți
Fabio Cannavaro a participat la tragerea la sorți

A 21-a ediţie a Cupei Mondiale FIFA Rusia va debuta pe 14 iunie şi se va încheia pe 15 iulie, cu finala de la Moscova. Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 1 şi TVR HD.

Germania, deţinătoarea trofeului, va face parte din grupa F la Cupa Mondială din 2018, alături de Mexic, Suedia şi Coreea de Sud. Rusia, ţara gazdă, este în grupa A, alături de Uruguay, Egipt şi Arabia Saudită. Campioana europeană Portugalia a fost repartizată în grupa B, cu Spania, Iran şi Maroc.

Componenţa grupelor este următoarea:

Grupa A: Rusia, Uruguay, Egipt, Arabia Saudită

Grupa B: Portugalia, Spania, Iran, Maroc

Grupa C: Franţa, Peru, Danemarca, Australia

Grupa D: Argentina, Croaţia, Islanda, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Anglia, Tunisia, Panama

Grupa H: Polonia, Columbia, Senegal, Japonia.

 
 
Loading...