Jupiler League şi-a consumat azi etapa cu numărul 30, ultima din sezonul regular. Urmează un play-off pentru titlu între primele şase echipe şi unul pentru Liga Europa, între următoarele 9.


Iar noi avem români în ambele. La titlu se vor bate Alexandru Chipciu, cu Anderlecht, care avea asigurat acest statut, dar chiar şi aşa l-au învins în ultima etapă pe Ladislau Boloni şi Anvers-ul, care a terminat pe 8 sezonul regular, bun dacă stăm să ne gândim că este vorba despre o nou promovată, dar rău dacă luăm în calcul că a fost mai mereu în primele şase şi a ieşit de acolo pe final. În play-off, lângă Chipciu, va fi însă şi Răzvan Marin, care s-a calificat dramatic. Standard Liege a fost condusă cu 1-0 şi 2-1 la Oostende, dar a revenit pe final şi a câştigat cu 3-2 datorită golului fostului dinamovis, Colins Fai. Asta i-a ajutat pe valoni să prindă locul 6, ultimul care duce în play-off.

De asemenea, în play-offul de la locurile 6 în jos va juca alături de Anvers şi Mouscronul lui Dorin Rotariu. De reţinut este faptul că cine va câştiga această rundă a echipelor din jumătatea a doua are un loc de Liga Europa rezervat. Asta pentru că în Belgia nu există play-out, din Jupiler retrogradând direct doar o echipă, ultima, care în acest sezon e Mechelen.

 
 
Loading...