Sandu şi Dragomir înfundă puşcăria?

Ultima actualizare:

    Dragomir este “în corzi”
Dragomir este “în corzi”

Iniţial, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare, dar acum procurorii vor să-i bage după gratii. În plus, cei doi foşti capi ai fotbalului românesc trebuie să achite daune record de 250 de milioane de euro.

Războiul dintre ex-şefii fotbalului şi patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, durează din 2011. Atunci, în Comitetul Executiv al Federaţiei s-a votat dezafilierea echipei din Bănie. În 2013, Direcţia Naţională Anticorupţie a început ancheta împotriva lui Sandu şi Dragomir, ei fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. În iunie anul acesta, Tribunalul Bucureşti a decis ca respectivii să primească câte trei ani de închisoare cu suspendare, câte o sută de zile de muncă în folosul comunităţii, iar Mititelu şi Universitatea urmau să încaseze despăgubiri uriaşe.

Practic, către Adrian Mititelu, Universitatea Craiova şi Fisc se vor duce 250 de milioane de euro, sumă la care vor trebui să contribuie şi FRF, dar şi LPF, instituţiile pe care Sandu şi Dragomir le reprezentau. Acum însă, decizia a fost atacată la Curtea de Apel. Procurorii au cerut ca foştii lideri ai fotbalului autohton să înfunde închisoarea, iar pedeapsa să fie mai mare de trei ani. „DNA cere în apel pedeapsa cu executare şi într-un cuantum mărit pentru Sandu şi Dragomir, în cazul excluderii Universităţii Craiova! DNA susţine că: Inculpaţii nu pot fi reeducaţi printr-o pedeapsă cu suspendare, deoarece infracţiunile de corupţie săvârşite sunt foarte grave şi au produs un prejudiciu de 1 miliard 98 milioane lei clubului şi 10 milioane de lei statului român; Inculpaţii nici până în prezent nu conştientizează gravitatea faptelor lor; Prin faptele inculpaţilor a fost distrus un club de tradiţie al României cu rezultate sportive deosebite, club care nici până în prezent nu a revenit în competiţie în Liga I”, a postat Mititelu motivarea DNA pe o reţea socială. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net