Adoptată recent, de International Football Association Board (IFAB), regula celor cinci schimbări de jucători a fost utilizată pentru prima dată de Schalke 04 în meciul de la Dortmund, cu Borussia (0-4). Aceasta va putea fi folosită până în 31 decembrie.


Antrenorul David Wagner a efectuat două schimbări la pauză (Burgstaller și Matondo i-au înlocuit pe Todibo și Raman) și trei în al doilea mitan (Schopf a intrat în locul lui Serdar în minutul 74, Miranda l-a înlocuit pe Caligiuri în minutul 76, iar Becker l-a schimbat pe Kenny în minutul 87). 
În această primăvară, Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a propus o schimbare în regulamentul de desfășurare a meciurilor, în următoarele luni. Mai exact, ca într-o partidă să fie permisă efectuarea a cinci schimbări de fiecare echipă. Propunerea a fost aprobată de International Football Association Board (IFAB), singurul organism ce poate modifica regulile jocului de fotbal și în care sunt reprezentate cele patru federații britanice (engleză, scoțiană, galeză și nord-irlandeză) și FIFA.
Această regulă va putea fi aplicată în competițiile aflate în desfășurare sau care urmează să debuteze și să se finalizeze până în 31 decembrie 2020.
De asemenea, decizia adoptării acestei modificări de regulament va aparține fiecărui organizator de competiție în parte. IFAB și FIFA vor analiza ulterior posibilitatea extinderii perioadei în care amendamentul se află în vigoare. Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.
Prin adoptarea acestei măsuri se urmărește a se atenua faptul că sportivii se vor confrunta cu probleme fizice din cauza pauzei forțate la care au fost supuși. 

 

 
 
Loading...