Românii n-au mai văzut fotbal pe viu de aproape două luni, dar aşteptarea a luat sfârşit. Diseară se reia Liga I cu etapa a 24-a, antepenultima a sezonului regulat. Urmează apoi 10 etape de play-off care vor stabili campioana, ordinea în care se va intra în cupele europene, dar şi cine retrogradează.


Până atunci mai e însă multă pâine de mâncat şi multe meciuri de jucat. ASA Târgu Mureş - Pandurii Târgu Jiu e partida de debut, de la ora 20:30, ambele echipe dorind să rămână după înjumătăţirea punctelor cu o zestre cât mai mare. Gorjenii au locul de play-off asigurat, în timp ce ardelenii mai au ceva emoţii pentru terminarea în primele şase, CSMS Iaşi fiind la doar trei puncte în spate şi cu speranţe mari că va prinde meciurile de Europa, nu pe cele de retrogradare.

Moldovenii nu mai au însă voie la paşi greşiţi, iar debutul în 2016 e infernal. Joacă la Ovidiu, cu Viitorul lui Hagi, care pare decis să realizeze minunea în acest sezon. Constănţenii sunt la trei puncte în spatele liderului Astra, care în play-off ar însemna unul singur, adică o nimica toată.

Miza cea mare e însă pe giurgiuveni, care încep focurile pe teren prorpiu, cu CFR Cluj. Toată lumea e curioasă dacă trupa lui Şumudică poate continua rezultatele bune în ciuda faptului că se află în pline scandaluri şi cu mari probleme financiare. În schimb, ardelenii sunt resemnaţi după ce TAS nu le-a dat dreptate şi rămân depunctaţi.

untitled.jpg

Etapa cu numărul 24 şi clasamentul la zi. Primele 6 echipe se vor califica în play-off, iar ultimele 8 în play-out
Foto Click!

Duminică avem stabiliate trei jocuri. CS U Craiova s-a dezumflat ca u balon, şi-a luat gândul de la play-off şi cum nici pentru retrogradare n-are emoţii, e o echipă în "no mens land". Începe cu Petrolul, ultima clasată, dar care speră în continuare la salvare. ACS Poli Timişoara, altă echipă care aproape s-a dezintegrat în această iarnă şi care va avea mari emoţii pentru evitarea Ligii a II-a, primeşte vizita Voluntariului, trupa din coadă care pare cea mai îndreptăţită la salvare. Ilfovenii s-au întărit foarte mult, arată bine, joacă frumos, dar mai rămâne să adune şi puncte cu Ionel Ganea pe bancă.

Dinamo va încheia ziua de duminică în Ştefan cel Mare, cu FC Botoşani, "câinii" fiind cea mai alunecoasă echipă posibilă. Rednic a dat drumul câtorva jucători în această pauză, a luat foarte puţini, dar speră să nu-l bage nimeni în seamă şi să muşte mortal.

Steaua, trupa care s-a reinventat aproape total în pauza competiţională, încheie runda luni seara, la Chiajna. Toată lumea e cu ochii pe campioană, care la cât a transferat în această iarnă e obligată să rupă norii. Rămâne de văzut dacă Marica şi compania pot confirma în teren calculele hârtiei.

Toate partidele vor fi transime în direct de Digi Sport şi de Dolce Sport!

 
 
Loading...