La trei ani după confruntarea de la Kiev, FC Liverpool și Real Madrid se înfruntă din nou.


Alături de partida Bayern Munchen – Paris Saint-Germain,  disputa dintre iberici și englezi ține capul de afiș în sferturile de finală ale ediției 2020/2021 din Liga Campionilor.
Real Madrid se prezintă la meciul din această seară (ora 22.00) cu un moral bun. Oamenii lui Zidane s-au impus (2-0) cu Eibar și s-au apropiat la 3 puncte de liderul Atletico Madrid, care a capotat (0-1) pe terenul lui FC Sevilla. Într-un moment bun se află și Liverpool, care a zdrobit (3-0) pe Arsenal, chiar la Londra, în weekend. Cum au șanse infime să se mai impună în campionatul intern, oamenii lui Jurgen Klop speră să prindă măcar un loc în ediția viitoare a Ligii Campionilor, fiind acum pe 6. Totodată, ei vor să-și salveze anul competițional printr-o nouă izbândă europeană. Ceea ce nu va fi deloc simplu.
Din punct de vedere statistic, FC Liverpool pare a fi favorită. Cu excepția finalei din 2018, „cormoranii” s-au impus în confruntările cu Real Madrid în edițiile 1980/1981 (1-0, în finală) și 2008/2009 (4-0 și 1-0, în turul 2) ale Ligii (Cupei) Campionilor  Europeni.
Tot în această seară, Manchester City e mare favorită în disputa cu Borussia Dortmund. 
Liga Campionilor
sferturi de finală, tur
Astăzi (6 aprilie), ora 22.00

Manchester City - Borussia Dortmund
Real Madrid - FC Liverpool
Returul se va disputa în 14 aprilie
Mâine (7 aprilie), ora 22.00

Bayern Munchen - Paris Saint-Germain
FC Porto - Chelsea Londra
Returul e programat în 13 aprilie

 
 
Loading...