Situaţia răniţilor după "războiul" din Kazahstan! FRF face memoriu împotriva arbitrului

Ultima actualizare:

    Trei dintre jucătorii noştri au ieşit grav accidentaţi după meciul oribil de la AstanaFoto: AFP
Trei dintre jucătorii noştri au ieşit grav accidentaţi după meciul oribil de la AstanaFoto: AFP

România a jucat în Kazahstan unul dintre cele mai dure meciuri din preliminariile unui turneu final. Tricolorii au fost primiţi la Astana cu o ostilitate fără margini, iar trei dintre oamenii lui Daum au ieşit accidentaţi grav.

Primul a căzut la datorie Dragoş Grigore, care în minutul 10 a primit un cot în nas şi a trebuit schimbat imediat cu Cosmin Moţi. El are fractură de piramidă nazală şi va trebui operat, după care va putea juca doar cu o mască de protecţie pe faţă.

A urmat Cristi Săpunaru, care a fost lovit cu capul în gură de Nurgaliyev, jucătorul gazdelor intrând ca berbecul în fnudaşul Astrei. Verdictul e şi în cazul lui grav: şase dinţi sparţi şi probabil multe vizite la dentist pentru reparaţii.

Nu în ultimul rând, Alexandru Chipciu a suferit o ruptură musculară, la el de vină fiind terenul sintetic şi un contact mai dur cu un adversar. Primii doi se vor recupera în perioada următoare, dar Chipciu probabil va absenta la jocul cu Polonia, de pe 11 noiembrie. Dramatic este că toate agresiunile dure comise de kazahi au fost trecute cu vederea de arbitrul portughez, Manuel de Sousa, care putea să acorde minimum două cartonaşe roşii şi minimum două penalty-uri pentru trupa lui Daum. În consecinţă, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat că va face memoriu la UEFA împotriva acestui arbitru, dar şi pentru ca acel teren sintetic să nu mai fie omologat de UEFA.

"A fost avionul înghețat și a trebuit să facem toate procedurile. A fost o deplasare destul de lungă, de peste cinci ore. În primul rând, a fost acea suprafață de joc, care, din punctul nostru de vedere, nu permite jocul de fotbal, iar acest lucru nu cred că este împărtășit doar de naționalele de fotbal care au jucat acolo, ci chiar de echipele de club. Să ne uităm și la rezultatele făcute de Atletico Madrid sau Galatasaray. Pe de altă parte, nici nu cred că am fost lăsați să jucăm. Pe de-o parte de violența și de duritatea unora, iar pe de altă parte de o rea intenție sau incapacitate. Trebuie să ne uităm la numărul de jucători accidentați, să vizionăm reluările, pentru că aceste accidentări nu sunt prielnice lumii fotbalului. Vom face un memoriu la UEFA, acum rezultatul nu se mai poate întoarce, dar sunt două puncte pe care le-am pierdut. Nu putem să acceptăm așa ușor orice acțiune.", a spus Burleanu la sosirea în ţară.

"Şi mie îmi place jocul mai bărbătesc, mai tare, dar acum am simţit parcă la orice fază că vor să ne lovească intenţionat. Nu se poate aşa ceva. Avem vreo două fracturi. Kazahii n-au nimic în comun cu fotbalul", a declarat Cosmin Moţi, dar de sintetizat a făcut-o cel mai bine tot Daum: "Nu pot decât să-mi felicit băieţii. Am trecut prin iad".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net