Steaua şi-a pierdut coloana vertebrală

Ultima actualizare:

    Giedrius Arlauskis a fost exclus de la Steaua din lot chiar înainte de meciul cu Rapid, iar cei mai buni jucători din axul central au fost vâ nduţi la arabi în această iarnăfoto: Click!
Giedrius Arlauskis a fost exclus de la Steaua din lot chiar înainte de meciul cu Rapid, iar cei mai buni jucători din axul central au fost vâ nduţi la arabi în această iarnăfoto: Click!

Roş-albaştrii au rămas fără întreg axul central al echipei în doar o lună. Unii jucători de la Steaua au plecat, iar alţii sunt pedepsiţi de conducere pentru că refuză să-şi prelungească angajamentele. Chiar înaintea meciului cu Rapid au căzut trei capete pe motive extrafotbalistice.

Giedrius Arlauskis a salvat Steaua în nenumărate meciuri de campionat şi de cupe europene, dar asta nu l-a ajutat foarte mult. Interesele financiare de la club sunt mult mai mari decât orice eventuală recunoştinţă şi Gigi Becali nu acceptă să-l piardă gratis, la vară, după modelul Tătăruşanu.

În aceste condiţii, de la Poarta Albă a venit comanda clară pentru Costel Gâlcă: Arlauskis exclus din lot până când îşi prleungeşte contractul care expiră la vară. N-a contat nici faptul că la 24 de ore distanţă urma derby-ul cu Rapid, astfel că pilonul principal din defensivă va vedea returul Stelei la televizor.

Cei de la Steaua, pedepsiţi că nu-şi prelungesc contractele

Pierderea forţată a lituanianului de 26 de ani completează doar dispariţia celorlalţi trei grei din zona centrală care au ţinut Steaua pe umeri în 2014. Fundaşul Lukas Szukala a plecat împreună cu „magicianul” Lucian Sânmărtean la Al-Ittihad, mânaţi de lăcomia patronului, iar Claudiu Keşeru s-a transferat şi el la Al-Gharafa tot pentru a satisface pofta de bani a lui Becali.

Mai grav este că în locul lor nu s-a adus nimic valoros, poate doar Keşeru să aibă acoperire după venirea lui Ţucudean. Rămâne astfel de văzut cum se va descurca Steaua cu o coloană vertebrală nouă, formată din Cojocaru, Varela, Stanciu, Ţucudean, care a înlocuit o mult mai prolifică variantă cu Arlauskis, Szukala, Sânmărtean şi Keşeru.

Steaua poate spune măcar că n-a făcut aceste mutări riscante degeaba, în conturile clubului intrând în ultima lună în jur de patru milioane de euro.

Clubul lui Gigi Becali a pus în aplicare interdicţiile tribunalului de a nu mai folosi emblema şi denumirea de Steaua, dar în discursul conducătorilor nu s-a schimbat nimic. Preşedintele vorbeşte public invocând tot vechiul nume, iar asta îi deranjează pe cei de la MApN. „Îl rog pe domnul Argăseală să înceteze să mai pronunţe «Steaua»! Nu mai are voie să facă asta! Echipa a pierdut şi elementul grafic, şi denumirea Steaua. Vom demara un proces pentru solicitare de daune dacă nu se opreşte”, a spus Florin Talpan, juristul CSA-ului.

Steaua: trecuți pe linie moartă în ziua derby-ului

simeon stalpnicul png

Giedrius Arlauskis nu e singurul stelist pedepsit înainte de meciul cu Rapid pentru că refuză să-şi prelungească contractul. Fundaşul Iasmin Latovlevic şi mijlocaşul Andrei Prepeliţă de la Steaua au fost şi ei traşi pe linie moartă din acelaşi motiv, iar în locul lor au apărut în echipă Nicandro Breveld şi Alin Toşca. „Lato” e în ceartă cu şefii Stelei de când i-a fost refuzat un transfer în străinătate, vara trecută, iar închizătorul de 29 de ani are o ofertă din alt campionat şi ar dori să plece gratis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net