„Super-Dan”, bătut cu propriile arme. CFR Cluj, ca și eliminată din Cupa României

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

CFR Cluj a pierdut turul semifinalei de Cupă cu Astra (1-3) primind goluri pe contraatac și în urma unor erori individuale.

Dan Petrescu a suferit primul eșec de la revenirea sa în Gruia, 1-3 cu Astra, după un meci în care giurgiuvenii au profitat la maximum de greșelile comise de apărarea campioanei României.

CFR Cluj și-a diminuat drastic șansele de a câștiga Cupa României, iar antrenorul ardelenilor a simțit pe propria piele cum e să pierzi o partidă aparent nemeritat, după o rețetă brevetată chiar de „Super-Dan”. „Adversarul a marcat trei goluri din trei ocazii. Cred că e un scor mincinos, de obicei eu câștig meciurile pe contraatac și cu puține ocazii”, a comentat Dan Petrescu. „Fără cadoul lui Peteleu de la primul gol ei nu ajungeau la poarta noastră. Apoi ne-au prins sus cu apărarea și am primit și golul doi, acolo s-a rupt meciul. Nici portarul, săracul, n-a prins nimic”, a completat tehnicianul de 51 de ani, făcând un scurt rezumat al golurilor cu care Astra s-a impus pe terenul clujenilor. „E prima înfrângere acasă pentru mine la CFR, e normal să fiu supărat. Cred că mai avem 10 la sută șanse în meciul retur, nu mi s-a întâmplat niciodată să trebuiască să întorc un 3-1”, a mai spus Dan Petrescu, aflat la al doilea mandat pe banca tehnică a grupării din Gruia.

În stilul caracteristic, „Super-Dan” a adresat câteva înțepături antrenorilor care au condus CFR-ul în perioada în care el s-a dus în China. „Cred că s-au făcut greșeli în alcătuirea lotului, mai aveam nevoie de doi-trei jucători”, a declarat Petrescu, o aluzie subtilă la Edi Iordănescu și Toni Conceicao. „Nu am băgat copii sau jucători de la echipa a doua, dar știam că va fi greu pentru unii care n-aveau meciuri în picioare, gen Hoban, Males, Costache. Mi-am asumat un risc când am făcut această echipă”, s-a justificat Dan Petrescu, care a ales să menajeze câțiva dintre fotbaliștii de bază pentru meciul de la Craiova de duminică, în play-off-ul Ligii I. „E clar acum că mai important este campionatul, chiar dacă nici Cupa nu e de lepădat. La Craiova avem două rezultate, egalul nu e rău, iar victoria ar fi excelentă”, a încheiat Petrescu.

Dan Petrescu s-a referit și la problemele medicale cu care se confruntă golgheterul CFR-ului, George Țucudean, supus unei intervenții chirurgicale la inimă. „Despre el trebuie să întrebați doctorii. Eu nu l-am văzut de când am venit aici, am vorbit doar la telefon și i-am zis că îl aștept. Dacă bunicul lui știe mai bine...Eu nu știu nimic”, a afirmat Dan Petrescu. „Doctorii ne-au spus că scoatem inima, o curățăm și o punem la loc”, dezvăluise bunicul lui Țucudean în urmă cu câteva zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net