Tamaş a luat 200.000 € fără să mişte un deget

Ultima actualizare:

    Gabi Tamaş este unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei lui, dar viaţa de noapte i-a distrus o carieră ce putea fi foarte mareFoto: Mediafax
Gabi Tamaş este unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei lui, dar viaţa de noapte i-a distrus o carieră ce putea fi foarte mareFoto: Mediafax

Gabi Tamaş este un om norocos: a făcut o avere fără să mişte un deget. Ca fotbalist, e însă foarte ghinionist, el fiind ignorat constant de antrenorul de la Cardiff, care în ultimele 4 luni nu l-a trimis nici un minut pe teren. Cu toate astea, a încasat câte 50.000 de euro pe lună.

Tamaş e practic inexistent, în ultimele două luni neavând loc nici măcar pe banca de rezerve a celor de la Cardiff City. Fundaşul a ajuns la 32 de ani şi pare că vrea să-şi pună ordine în viaţa sportivă. Escapadele bahice l-au făcut să schimbe multe formaţii şi în prezent se găseşte în liga secundă engleză. Aici a sosit la finalul lui august 2015, liber de contract după ce un „şpriţ” ce s-a întins până dimineaţa l-a determinat pe Mirel Rădoi, tehnicianul de atunci al Stelei, să-l dea afară.

Jucătorul spera că la trupa din Ţara Galilor se va reabilita şi prestaţia sa îi va asigura prezenţa în lotul „tricolorilor”, printre fotbaliştii ce ne vor reprezenta la vară la Campionatul European. Realitatea a fost cu totul alta! Nu a jucat deloc pentru Cardiff şi se poate „lăuda” că de nouă ori a prins banca de rezerve, dar şi această „reuşită” s-a încheiat în noiembrie. Impresarul său, Florin Manea, a explicat în presa galeză că lucrurile nu vor mai continua aşa, dorind să scoată în evidenţă faptul că fundaşul nu poate încasa bani necuveniţi.

Românul vrea să plece pentru a prinde Euro 2016 

„Dacă nu se va schimba situaţia, Tamaş va pleca. El nu e genul de fotbalist care să-şi primească salariul fără să joace. Căutăm altceva, cei din conducere ne-au înţeles şi-l vor lăsa să plece”, a spus acesta. Contractul său e până în vara aceasta şi ar fi putut să primească 600.000 de euro fără să activeze deloc, dar scopul e altul. Cu 200.000 de euro în buzunar, leafa pentru perioada august 2015 – ianuarie 2016, el preferă să găsească o echipă unde să aibă postul garantat. Astfel, ar fi în atenţia selecţionerului Anghel Iordănescu şi ar putea îmbrăca tricoul României, selecţionată pentru care nu a mai jucat din vara trecută. Dacă nu ar fi existat turneul final, Tamaş ar fi stat până la finalul înţelegerii la Cardiff, ar fi luat banii liniştit de la club şi apoi ca liber de contract ar fi căutat o destinaţie exotică pentru finalul carierei. Totuşi, rămâne de văzut ce oficiali ai unui club, inclusiv din Liga I, vor un jucător valoros, dar petrecăreţ.

Şi alţii stau rezerve şi îşi umplu conturile

Gabi Tamaş nu e singurul caz de fotbalist ce nu-şi face apariţia pe teren sau marchează foarte rar, dar primeşte sute de mii de euro. Adi Mutu a dezamăgit la FC Pune, în patru luni la indieni înscriind de patru ori şi a luat 500.000 de euro. Ciprian Marica e un alt exemplu. A evoluat puţin la turcii de la Konyaspor, fiind o perioadă accidentat, iar salariul a fost unul de 1,2 milioane de euro. A încasat leafa şi în schimb a oferit două goluri! Lobonţ e “campion” la capitolul rezervă de lux. E de ani de zile la AS Roma şi din mai 2013 nu a mai apărat într-un meci oficial. A mai avut o singură apariţie, în 2015, într-un turneu amical. Nu e rău pentru unul care şi-a pus mănuşile de două ori şi a avut viraţi în cont 600.000 de euro pe an. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net