Tatăl, legendă rapidistă, fiul, dinamovist

Ultima actualizare:

    Roberto Neagu  s-a fotografiat lângă  autocarul ehipei pentru  care speră să joace în viitor
Roberto Neagu s-a fotografiat lângă autocarul ehipei pentru care speră să joace în viitor

Alexandru Neagu este un simbol al Rapidului, fostul atacant evoluând toată cariera sa doar în tricoul alb-vişiniu. A strâns 286 de partide în campionat şi a înscris 110 goluri pe parcursul a 13 ani. A fost visul tatălui său să-l vadă jucând pentru Rapid şi a murit în 2010 cu gândul ca generaţie următoare să-i calce pe urme. N-a fost să fie.

Roberto Neagu, puştiul în vârstă de nouă ani al legendei rapidiste are altă simpatie. Chiar dacă a fost ţinut în braţe de Săpunaru, care l-a şi ajutat în trecut pe el şi familia lui, sau de Adrian Iencsi, alt simbol al giuleştenilor, copilul a transformat vişiniul în roşu.

Asta pentru că zilele trecute, mama sa a postat pe contul comun de Facebook câteva fotografii făcute lângă stadionul din Ştefan cel Mare, în care Roberto apare sărutând emblema câinilor de pe autocarul echipei sau la picioarele statuii lui Cătălin Hâldan, simbol al lui Dinamo. Imediat, pe site-ul de socializare s-a iscat o polemică despre trădarea copilului.

Mama sa, Cristina, a declarat pentru Click! că e alegerea lui Roberto şi se datorează ataşamentului şi simpatiei pe care o are pentru Lupu şi Torje, dar şi pentru faptul că puştiul e aproape să şi joace fotbal în curtea lui Dinamo, care vrea să-l transfere de la Şcoala de Fotbal Termo.

Cu cuvintele sale, Roberto a şi compus un răspuns pentru toţi criticii săi. „Vreau să le spun tuturor rapidiştilor că echipa îşi are locul ei in inima mea, chiar dacă ţin şi voi ţine cu Dinamo în continuare. Iar celor care m-au jignit le transmit că am fost născut şi crescut în Giuleşti, în adevăratul sens al cuvântului. Şi nu în ultimul rând că aşa am fost educat de tati, să nu urăsc echipele rivale. Pe vremea lui nu era aşa. Niciodată nu ştii unde vei juca", a spus acesta.

Edan, fiul lui Piţurcă, este deja legitimat la copiii lui Dinamo

Roberto Neagu  s-a fotografiat lângă  autocarul ehipei pentru  care speră să joace în viitor
Roberto Neagu s-a fotografiat lângă autocarul ehipei pentru care speră să joace în viitor

Roberto Neagu nu este singurul fiu care îşi trădează trecutul tatălui. Edan, fiul lui Victor Piţurcă şi Vicăi Blochina, a ignorat faptul că tatăl său a făcut carieră la Steaua atât ca antrenor, cât şi ca jucător, şi a ales să-şi facă junioratul tot la Dinamo. Edan s-a înscris la începutul acestui an la o grupă de copii şi juniori a „câinilor" şi se simte şi el foarte confortabil în alb şi roşu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net