Federația Română de Fotbal (FRF) l-a informat pe ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, că Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) vizează desfăşurarea meciurilor turneului final al Campionatului European de seniori, de la vară, cu un grad de ocupare a stadioanelor cuprins între 0 şi 70 la sută. O decizie în acest sens va fi luată în martie. În iunie viitor, pe Arena Naţională din București urmează a se disputa patru meciuri contând pentru Euro 2020.


Preşedintele FRF Răzvan Burleanu şi managementul Grupului Operativ de Lucru l-au informat pe ministrul Tineretului și Sportului despre stadiul pregătirilor şi a ceea ce a mai rămas de realizat până la debutul Campionatului European. ”Din punct de vedere logistic, toate lucrările sunt în graficul stabilit cu UEFA, singura variabilă fiind prezenţa spectatorilor la meciurile de la Arena Naţională”, se  menționează în comunicatul FRF. Legat de acest subiect, „Florin Şari, liderul Grupului Operativ, l-a informat pe noul ministru despre scenariile la care se lucrează cu UEFA, de la 0% la 70% capacitate ocupată a stadionului. În funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, de ritmul vaccinării şi de capacitatea de testare a fanilor, se va alege un scenariu de desfăşurare a meciurilor”. O decizie va fi adoptată la începutul lunii martie, astfel încât UEFA să aibă timpul necesar pentru a-şi dimensiona şi definitiva dispozitivul logistic cu care va gestiona meciurile de la Bucureşti (personal specializat, facilităţi dedicate, ticketing şi ospitalitate etc.).
Potrivit frf.ro, la întâlnirea de la MTS a mai fost discutată creşterea capacităţilor de organizare a competiţiilor internaţionale în România. „Fotbalul va beneficia în viitor de noile stadioane reconstruite pentru Euro 2020 şi de cunoştinţele de organizare a marilor evenimente dobândite de managerii FRF de la UEFA. Drept urmare, deja alte două competiţii europene au fost atribuite României: turneul final U19, tot în această vară, şi turneul final U21, în anul 2023”.

 
 
Loading...