«Usain Bale», eroul lui Real Madrid în finala cu Barcelona

Ultima actualizare:

    Gareth Bale, asemănat cu Usain Bolt
Gareth Bale, asemănat cu Usain Bolt

Real Madrid a câştigat pentru a 19-a oară Cupa Spaniei, după ce a învins, miercuri, la Valencia, cu scorul de 2-1 (1-0), marea rivală FC Barcelona, în finala competiţiei.

Eliminată din Liga Campionilor şi cu a treia şansă la titlu, în acest moment, pentru Barcelona Cupa Regelui reprezenta ultima ocazie de a mai salva ceva într-un sezon deplorabil. Trofeul a fost cucerit însă de Real, diferenţa fiind făcută de o cursă senzaţională a lui Gareth Bale, cu cinci minute înainte de final, într-un meci în care Messi a fost iarăşi apatic.

Iar dacă Realul nu-l are pe Ronaldo, îl are pe Bale, cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Galezul a marcat golul victoriei, pe contraatac, după o fază copy-paste după cele care i-au mărit cota în ultimii ani. Şi i-au făcut pe madrileni să scoată, în vară, 100 de milioane de euro din bancă. A primit un balon la jumătatea terenului, aproape de tuşă, a dat mingea pe lângă Bartra, apoi l-a depăşit în viteză, pe fundaşul Barcelonei. Ajuns singur cu Pinto, Bale a înţepat mingea pe lângă portarul catalanilor, la capătul unei curse fabuloase, de peste 50 de metri. 2-1, cu cinci minute înainte de final.

Cursa senzaţională a lui Bale a fost discutată intens pe reţelele de socializare, galezul fiind asemănat inclusiv cu cel mai rapid om al planetei, jamaicanul Usain Bolt.

Transferul cel mai scump al Barçei, Neymar, a ocazia de a duce meciul în prelungiri, dar a trimis în bară (89), iar trofeul a rămas la Madrid. Nu va mai fi în visteria lui Atletico, ci în cea a RealuluI, care rămâne în grafic pentru o triplă istorică. E în cărţi şi pentru titlu şi pentru Liga Campionilor.

Messi şi Neymar
Messi şi Neymar

Pe catalani îi aşteaptă o vară fierbinte, cu multe schimbări. Iar dacă mai era nevoie de un etalon, pentru măsurarea nivelului Barçei, acesta e următorul: este pentru prima oară după 10 ani, când echipa „blaugrana" înregistrează trei eşecuri consecutive (0-1 cu Atletico, în Liga Campionilor, 0-1 cu Granada, în campionat, 1-2 cu Real, în finala Cupei Regelui).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net