Din cele trei echipe din România care au evoluat aseară, în manșa întâi din turul 2 preliminar al Ligii Europa, în deplasare, doar gruparea bucureșteană a câștigat: Alashkert - FCSB 0-3, Honved Budapesta - CSU Craiova 0-0 și Gent - Viitorul 6-3.


Pentru FCSB au marcat: Tănase (min. 60), Cristea (min. 68) și Coman (min. 82). Antrenorul FCSB, Bogdan Andone, a declarat după meci la Pro X: "Fotbalul e fotbal. Nu se ştie niciodată. S-au întâmplat multe. Cu siguranţă vom pregăti returul, vom fi concentraţi şi vom încerca să câştigăm meciul. Nu ne interesează rezultatul din tur. Vom porni de la 0-0. Nici nu va conta că a fost un meci tur şi vom juca să câştigăm. Nu putem vorbi de oboseală în prima repriză. am început foarte bine, conectaţi la joc. Am dominat ca posesie, dar e fotbal. Se întâmplă. Sunt momente şi momente pe parcursul unui meci. Important e că am rămas echilibraţi, concentraţi la ceea ce aveam de făcut şi le-am spus să avem răbdare, că vom reuşi să marcăm. Hora este un atacant care are nevoie de spaţii, ca să aibă situaţii. Când o echipă adversă se apără jos şi nu sunt spaţii, am decis să mutăm ca să avem o echipă mai mobilă, cu jucători care să alerge mai mult ala mijlocul terenului, cum e Oaidă, iar Tănase să fie mult mai mobil în joc şi să ceară mingea pe spaţii. Nu am nicio preferinţă (n.r. - pentru turul al treilea). Important este să ne calificăm noi şi vom vedea cu cine vom juca. Dar e clar că din punct de vedere al oboselii este de preferat Cehia, este mulT mai aproape, dar rămâne de văzut ce va fi, nu putem alege noi. Eu sper să vină De Nooijer, mâine să vină, avem nevoie şi pe parteaa stângă şi pe partea dreaptă de jucători care să-şi ştie foarte bine poziţia".
Finanţatoul FCSB, Gigi Becali, s-a arătat nemulţumit de modul în care echipa sa a jucat în prima repriză a meciului cu Alaşkert din Liga Europa. "Dacă eşti fotbalist, joci ambele reprize la fel. Dacă nu, hai că ne distrăm, că suntem talentaţi, dar nu avem putere şi nu avem bărbăţie pe teren şi ne distrăm pe teren şi cine ştie ce se întâmplă. Asta nu se acceptă. Nu trebuie să-l remarcăm pe Vlad, trebuie să remarcăm prima repriză slabă. Nu am cum să-i laud, chiar dacă au câştigat cu 3-0, după ce au jucat cum au jucat prima repriză. Pe Man o să-l întreb dacă mai vrea să facă meseria asta. O să-l sun pe taică-su, mâine, şi o să-l întreb dacă mai vrea să facă meseria de fotbalist. Trebuie să joci fotbal din prima secundă, foarte concentrat, să-ţi faci meseria, dacă vrei să fii fotbalist mare. Dacă vrei să ne distrăm cu echipe de 1.600 de locuri în tribună şi cu Armenia, atunci... Eu aştept primele 45, după aia poţi să faci ce vrei tu, aşa vreau eu. Marcheză două goluri şi după se distrează, plimbă adversarul, face posesie, distracţie dacă e, îl mai dă pe pe al treilea, al patruela sau al cincilea. O echipă mare are 2-0 la pauză. Ovidiu Popescu mi-a plăcut, dar Filip... Nu pot să uit faza aia. Eşti singur, nu te atacă nmeni şi tu dai mingea în corner. Şi era să luăm gol din cornerul ăla. Neapărat trebuie să luăm un fundaş stânga. Neapărat! Credeam în Filip, dar am văzut azi ce fundaş stânga poate să fie. Nu e postul lui, o să-l trecem la fundaşi centrali. Să vedem ce facem cu de Nooijer", a declarat Becali, la Digi Sport.

Loading...
Citeste tot despre: