Viitorul dă o avere pentru a avea un gazon ca în palmă toată iarna

Ultima actualizare:

    Gazonul de pe stadionul din Ovidiu a fost verde ca varaFOTO: Sportpictures.eu
Gazonul de pe stadionul din Ovidiu a fost verde ca varaFOTO: Sportpictures.eu

FCSB și-a întrerupt din marșul triumfal la Ovidiu, acolo unde Viitorul, sub conducerea lui Mircea Rednic, și-a schimbat total atitudinea atunci când i-a întâlnit pe ”roș-albaștri”. Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2, iar distanța dintre bucureșteni și ocupanta locului secund e acum de doar un singur punct. Peste toate, a surprins plăcut calitatea gazonului.

Ceea ce a atras atenția la meciul de la Ovidiu, în afara celor patru goluri marcate, a fost calitatea deosebită a gazonului, într-o etapă în care pe aproape toate celelalte terenuri suprafața de joc a fost înghețată. Președintele clubului, Gică Popescu, a explicat ”minunea”: ”Întotdeauna la noi gazonul este foarte bun. Din prima săptămână a lunii noiembrie, când începe frigul, până la finalul iernii, nu se opreşte niciodată încălzirea. Atât timp cât laşi încălzirea mereu funcţională, rezultatul este cel pe care l-aţi văzut. Acesta este secretul, să laşi tot timpul încălzirea gazonului pornită. Noi facem acest lucru, cu toate că avem costuri foarte mari, undeva la 60-70.000 de euro din noiembrie până la finalul lui martie. Dacă vrem să avem un gazon de calitate, trebuie să facem aceste eforturi financiare. Dacă dai drumul la căldură din noiembrie până-n martie, rezultatele se văd”, a declarat Popescu după meci.

Două penalty-uri foarte ușor acordate - câte unul de fiecare parte -, un autogol al jucătorului gazdelor, Dussault, și o egalare rapidă, prin șutul de la distanță al lui Ely Fernandes au făcut ca FCSB, considerată mare favorită înaintea meciului, să plece de la malul mării cu doar un punct. Pentru care antrenorul oaspeților, Anton Petrea, s-a declarat foarte mulțumit. ”Am avut câteva situaţii de a marca la început, dar am primit un gol din penalty. Apoi am încrecat să punem mai multă presiune pe adversar, am controlat jocul, am reuşit să marcăm şi chiar să conducem, dar am primit al doilea gol prea repede şi am fost egalaţi. Este un punct câştigat, acumulat în clasament, pentru mine meciul ăsta este deja istorie, trebuie să mă gândesc cum să fac să recuperez jucătorii cât mai repede, pentru că în trei zile avem un alt meci la fel de important şi trebuie să câştigăm. Din punctul meu de vedere am controlat jocul, am avut o posesie mult mai bună, am pus presiune pe adversar, nu am reuşit să marcăm mai mult, dar probabil că pe undeva rezultatul este echitabil”, a declarat tehnicianul după partidă. El a mărturisit și că ar avea nevoie de un vârf de atac: ”Normal că nu aş spune nu, dar trebuie să vedem dacă putem să materializăm ceva. Momentan nu am găsit ceva care să se plieze pe profilul nostru, care să ne avantajeze şi să ne ajute”, a mai spus el.

De partea cealaltă, Mircea Rednic, antrenorul gazdelor, care și-a dus la 9 seria meciurilor consecutive fără înfrângere în fața FCSB, era mulțumit și el, deși s-a gândit chiar la victorie: ”Mi-aş fi dorit mai mult, poate meritam mai mult. Nu pot decât să-mi felicit jucătorii. Băieţii mei au răspuns foarte bine astăzi, au stat bine în teren. Îmi pare rău că în repriza a doua ne-am retras prea mult şi le-am dat posibilitatea lor să ajungă în preajma careului, chiar în careu. Mă bucur că echipa are reacţie. Ţinând cont că am jucat cu Steaua şi de situaţia în care suntem noi, pot să spun că e un punct binevenit. Mi-aş fi dorit şi poate meritam mai mult. Trebuie să fim şi realişti, dar mi-aş fi dorit mai mult. La felul în care au jucat jucătorii mei astăzi, poate am fi meritat mai mult”, a declarat tehnicianul Viitorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net