Viitorul a pierdut fără drept de apel, scor 0-2, derby-ul reprogramat din cauza ceţii al etapei cu numărul 19 şi toată lumea are un „deja vu”. Deşi într-un moment aparent de graţie şi fără înfrângere în deplasare din septembrie, constănţenii au fost de nerecunoscut în faţa unei echipe a lui Dică umilită etapa trecută de Sepsi Sfântu Gheorghe.


Cele două echipe au jucat luni, la Piteşti, al 22-lea meci din ultimii trei ani şi jumătate şi cei care nu l-au văzut nu au pierdut nimic. A fost cum se aşteptau, adică victorie categorică a bucureştenilor, dacă nu neapărat prin scor, măcar prin aspect. Tănase, în prima repriză, şi Filip în a doua, au fost marcatorii unui succes lejer care oferă o gură de oxigen FCSB-ului şi îi salvează, cel puţin deocamdată, scaunul lui Nicolae Dică. A fost a 16-a victorie a roş-albaştrilor, care mai au în palmares cu Viitorul două egaluri şi patru înfrângeri şi un golaveraj 46-18, net superior. Gheorghe Hagi recunoaşte şi el că nu a înţeles această prestaţie a puştilor săi şi a criticat câteva vedete care s-au crezut prea devreme calificate în play-off. În schimb, cu laudele nu a contenit la adresa jucătorilor pe care i-a vândut lui Becali în ultimii ani. „Drăguş avea nevoie de o minge doar pentru el.

Dică e sigur de titlu

Trebuie să înţeleagă că trebuie să joace pentru echipă. Am făcut şi lucruri bine, dar în faţă nu am fost inspiraţi. Nu am avut luciditate, chiar dacă am adus mingea bine în faţa careului lor. Tănase şi Coman au făcut diferenţa, noi am ratat, ei nu. Sunt puţin dezamăgit, eu le dau şanse băieţilor, dar ei trebuie să şi confirme. Am răbdare, dar să văd cât o să mai am”, a spus Hagi. Omologul său a fost însă iar luat de val şi e convins de titlu chiar dacă are trei puncte sub CFR Cluj. „Era important să câştigăm acest joc pentru a rămâne în continuare pe doi. Cu o astfel de atitudine vom câştiga campionatul. Am arătat ca o echipă care ştie ce vrea şi îi felicit pe băieţi. Când facem ceea ce pregătim în antrenamente nu ne poate sta nimeni în cale. Ne-a ieşit tot. Dacă nu vom reuşi să scoatem o victorie la Botoşani, acest succes nu va însemna nimic. E important să legăm victorii până la finalul acestui an, cu Botoşaniul şi cu CFR-ul”, a declarat Dică.

Loading...