Organizat de Novak Djokovic, la Belgrad, primul mini-turneu din cadrul Adria Tour s-a bucurat de un mare succes


În contextul în care măsurile de prevenție s-au relaxat în Serbia, iar tenisul este un sport în care se poate păstra distanța între sportivi, pe teren, liderul mondial a pus pe picioare o competiție de ”încălzire”.
Deopotrivă organizator și participant, Djokovic i-a invitat să participe pe câțiva jucători importanți din circuitul ATP, precum Dominic Thiem (locul 3 mondial), Alexander Zverev (7) sau Grigor Dimitrov (19). Așa se explică și faptul că în tribunele arenei din Belgrad s-au aflat circa 2.000 de spectatori. Iar aceștia au stat unii lângă alții, așa cum de altfel s-a întâmplat și la derby-ul Partizan - Steaua Roșie, disputat zilele trecute în semifinalele Cupei Serbiei la fotbal. „Noi am avut circumstanțe și măsuri diferite”, a explicat Nole, făcând referire la faptul că în Serbia s-au înregistrat 12.251 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, respectiv 253 de decese. „Poate ne veți critica și veți spune că este periculos, dar nu eu sunt cel care spune și face ceea ce este bine sau rău din punct de vedere al sănătății”.     
În contextul în care s-a jucat în sistemul ”cel mai bun în trei seturi”, rezultatele nu prea au contact. Djokovic, de pildă, a pierdut (2-4, 4-2, 1-4), ieri, meciul cu Filip Krajinovic. Următoarele etape ale circuitului se vor desfășura la Zadar (Croația), în 20 și 21 iunie, Banja Luka (Bosnia), în 3 și 4 iulie, și Sarajevo (Bosnia), în 5 iulie. 

Zverev nu crede că se va putea juca la US Open

Prezent la Belgrad, Alexander Zverev a estimat că va fi extrem de complicată disputarea ediției din acest an a turneului de grad slam de la New York. „Toată lumea vrea să joace, însă în circumstanțele actuale, cu măsurile în vigoare, va fi foarte dificil. O dată ce ajungi la New York, va trebui să stai în carantină 14 zile. Apoi, se va juca fără spectatori. Nu va fi ambianța obișnuită. Nu mai spun că nu vom putea utiliza vestiarele. Nu vom putea face duș. Nu vom avea unde să mâncăm”, a concluzionat germanul.

Loading...