4,7 milioane de dolari pentru victorie la Turneul Campioanelor!

Ultima actualizare:

    În 2014, după ce a învins-o în grupă cu 6-0, 6-2, Simona Halep s-a înclinat în finală în fața Serenei WilliamsFoto: Guliver / GettyImages
În 2014, după ce a învins-o în grupă cu 6-0, 6-2, Simona Halep s-a înclinat în finală în fața Serenei WilliamsFoto: Guliver / GettyImages

Potrivit WTA Insider, premiile acordate la Turneul Campioanelor 2019 vor atinge cote nebănuite altădată. Câștigătoarea va primi 4,7 milioane de dolari cu condiția să se impună în toate meciurile, inclusiv în cele trei din grupă.

Mutarea întrecerii care are statutul neoficial de campionat mondial, la individual, de la Singapore în orașul chinez Shenzhen va avea implicații și în plan financiar. Și aceasta fiindcă premiile acordate la acest turneu se vor dubla, ele crescând de la 7 la 14 milioane de dolari! Iar în aceste condiții, jucătoarea care va câștiga întrecerea va fi mai bogată cu 4,75 milioane de dolari (sumă brută)! Un premiu colosal dacă ne raportăm la cele 3,85 de milioane acordate celei care va triumfa la US Open. Acela fiind, de asemenea, un record absolute pentru ”sportul alb”. Există, însă, și o condiție: și anume ca învingătoarea de la Turneul Campioanelor să se impună în toate partidele disputate la o ediție (trei în grupă, semifinală și finală). În cazul că va pierde un meci, campiona va băga în buzunar     4.420.000 de dolari, iar dacă va fi învinsă în două partide se va mulțumi cu… 4.115.000.

Premii la fel de consistente vor fi acordate și celorlalte trei jucătoare din ”Careul de ași”: finalista va încasa 2.400.000 de dolari dacă nu pierde în grupă (2.095.000 – un eșec sau 1.790.000 – două înfrângeri), iar semifinalistele vor primi 1.300.000 de dolari (995.000 sau 690.000).Victorioasă la Wimbledon, luna aceasta, Simona Halep va fi prezentă la ediția din acest an a Turneului Campioanelor după ce în 2018 a renunțat din cauza unor problem de sănătate. În 2014, ea a disputat finala, câștigând în jur de 970.000 de dolari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net