Echipa de Cupa Davis a României se pregăteşte în aceste zile la Cluj pentru meciul cu Maroc, din turul secund al Grupei a II-a Euro-Africane a competiţiei. Chiar dacă pornim ca favoriţi, o veste a dat peste cap planurile căpitanului nejucător, Gabriel Trifu.


Ocupant al locului 12 în clasamentul mondial de dublu, Horia Tecău a anunţat, ieri, că nu va putea evolua contra africanilor din cauza unei accidentări. “Cu părere de rău anunţ că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată dupa mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend!”, a scris Horia Tecău, pe Facebook. El ar fi făcut pereche cu Florin Mergea şi punctul României era, practic, asigurat. Nici aşa nu este foarte tare pus în pericol, căci Florin – locul 79 la dublu – va face pereche cu Marius Copil sau Adrian Ungur, ambii jucători experimentaţi.

În aceste condiţii,din lotul echipei noastre va face parte şi juniorul Edris Fetişleam. În vârstă de 18 ani, el ar fi fost oricum alături de jucătorii din echipa de Cupa Davis, dar în afara echipei, după ce FRT a organizat un concurs de selecţie pentru echipa de Cupa Davis, la care au participat, între 29 şi 31 martie, opt tineri jucători. Doi tenismeni astfel selecţionaţi urmau a face parte din lotul lărgit al echipei României. Fetişleam, locul 1.167 ATP, a câştigat acel concurs şi a fost convocat, iată, în lot, în locul lui Tecău.

Întâlnirea România – Maroc se va desfăşura în zilele de 7 şi 8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va conta pentru turul secund al Grupei a II-a a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, iar duminică vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu. Toate se vor juca după acelaşi sistem, „cel mai bun din trei seturi”.

 
 
Loading...