Ce rău a ajuns! Boris Becker e obligat să-şi vândă trofeele pentru a-şi achita datoriile

Ultima actualizare:

    Boris Becker, 50 de ani, a pierdut în câţiva ani o avere de peste 115 milioane de eurofoto EPA
Boris Becker, 50 de ani, a pierdut în câţiva ani o avere de peste 115 milioane de eurofoto EPA

Boris Becker a ajuns sărac lipit pământului. Campionul în vârstă de 50 de ani a fost obligat printr-un ordin judecătoresc de către creditori să îşi achite datoriile de peste 60 de milioane de euro. În consecinţă, Becker a început să îşi vândă nepreţuitele trofee câştigate de-a lungul carierei.

Boris Becker trăieşte un coşmar. În doar câţiva ani averea de 115 milioane de euro s-a evaporat, din cauza divorţului şi a unor afaceri păguboase. La începutul acestui an şi-a declarat falimentul şi a început să strângă cureaua pentru a-şi achita datoriile. Luni, Boris Becker a contactat o prestigioasă casă de licitaţii britanică pentru a-i vinde trofeele, ceasurile, rachetele, tricourile, plachetele şi alte obiecte unicat. Triplul campion de la Wimblendon (primul turneu l-a câştigat în 1985 când avea doar 17 ani) speră să strângă cel puţin 1,2 milioane de euro pentru a achita o primă tranşă din datoria colosală. Vrea pe o salatieră 12.000 de euro, pe cupele Renshaw şi respectiv Wimblendon câte 6.500 de euro de fiecare, îşi vinde racheta cu 6.000 de euro şi vaze de porţelan primite la diferite turnee din Asia cu peste 12.500 de euro.

La finalul lunii trecute, Becker a dezvăluit faptul că a divorţat de fotomodelul Lilly, de 41 de ani, după nouă ani de căsnicie. A fost obligat atunci să vândă vila din Mallorca cu 11,5 milioane de euro. Becker îşi vinde inclusiv racheta cu care a câştigat turneul din 1988, de la Dallas şi întreg echipamentul Lotto pe care l-a purtat în finală. Pe lista obiectelor scoase la licitaţie se mai află şi o replică oficială a trofeului US Open, din 1989 şi trofeul de la Flushind Meadows, New York. Medaliile câştigate le Wimbledon pentru Germania de Vest în 1988 sunt piese de colecţie pentru orice milionar excentric, aşa că au fost oferite şi ele casei de licitaţii Wyles Hardy & Co. Becjer vinde inclsuiv trofeul de la Australian Open, din 1996, ultimul Grand Slam câştigat. Pantalonii scurţi purtaţi la finală se vând cu 700 de euro bucata. Un ceas Seiko primit de la Novak Djokovic se vinde cu 500 de euro.

În total sunt scoase la licitaţie 14 trofee şi peste 30 de obiecte preţioase primite sub formă de cadou personalizat. Însă Becker a avut grijă să păstreze ceasurile valorease şi colecţia de bijuterii de aur pentru fiul lui Amadeus (8 ani), rezultat din căsnicia cu Lilly.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net