Ce urmează pentru Simona Halep după ce a ieșit din Top 20 WTA

Ultima actualizare:

    Simona Halep, cu trofeul acordat finalistei de la Transylvania OpenFOTO: Facebook/ Transylvania Open
Simona Halep, cu trofeul acordat finalistei de la Transylvania OpenFOTO: Facebook/ Transylvania Open

Simona Halep se află în fața unui nou început. Ea se află într-o postură în care nu a mai fost de peste 8 ani: nu mai face parte din Top 20 WTA. De acum, totul va fi mai dificil de realizat, iar ea e dispusă de sacrificii.

Chiar dacă spune mereu că nu o interesează poziția în clasament, aceasta este extrem de importantă pentru toate jucătoarele. Atât sportiv, cât și financiar. Din punct de vedere sportiv, cu cât ești mai sus, cu atât eviți să întâlnești în fazele incipiente jucătoarele valoroase. Ceea ce este esențial dacă vrei să cucerești un titlu de Grand Slam. Acum, Halep a căzut pe 22 și, dacă, de exemplu, mâine ar avea loc Australian Open, atunci ea ar risca să joacă contra uneia dintre primele 8 din lume încă din faza 16-imilor, adică din turul 3! Și, chiar dacă trece de prima, poate să îi iasă în față în optimi o altă jucătoare din Top 10 și, până ajunge în finală, e deja epuizată.

Pe plan financiar, cu cât ești mai sus la finalul anului, cu atât bonusul primit de la sponsori e mai generos. Pentru că, de regulă, în afara unui contract, sportivii pot primi și ”prime de obiectiv”. Acestea pot fi de două feluri: legate de performanțele de la finalul anului, sau legate de performanțele de la un turneu de Grand Slam.

Drept urmare, ceea ce urmează acum pentru Simona Halep va fi mult mai dificil decât ce a fost în ultimii ani. Pentru că ea trebuie să înceapă recuperarea pozițiilor pierdute. Ea pare conștientă de acest lucru: ”Vreau să fiu mai bună. Simt că pot. După săptamâna asta am început să simt că mai am şanse să ajung acolo unde-mi doresc, dar trebuie muncă şi sunt destul de deschisă să fac asta!”, a declarat Simona ieri, la sosirea în București.

La conferința de presă de după finala pierdută cu 6-2, 6-3 în fața estoniencei Anett Kontaveit, Halep a și detaliat ce urmează: ”Antrenamente, acasă. Vreau să stau în România, vreau să mă antrenez, doar antrenamente şi pregătire fizică, vreau să fiu cât se poate de pregătită atunci când voi începe anul viitor. În următoarele două luni vreau să mă antrenez foarte bine şi sper să fie totul în regulă, iar în ianuarie să fiu aptă sută la sută, să pot să încep să joc turneu după turneu”, a spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net