Culoar complicat pentru Simona Halep la US Open

Ultima actualizare:

    Simona Halep va avea de tras din greu pentru a ajunge în finala US Open 2018Foto: EPA
Simona Halep va avea de tras din greu pentru a ajunge în finala US Open 2018Foto: EPA

Favorită numărul 1, Simona Halep ar putea să o înfrunte pe Serena Williams în ”sferturile” de la US Open

Liderul mondial n-a avut parte de o tragere la sorți favorabilă la ultimul turneu de Mare Șlem din acest an.Chiar și în prima săptămână, Simona va înfrunta oponente dificile. Kaia Kanepi, de pildă, i-a luat un set, predându-se în tie-break-ul decisivului în singura confruntare de până acum: 6-4, 3-6, 7-6/ (turul 3 la Doha, 2014). Anastasia Pavliucienkova, deși n-a reușit să o învingă pe româncă, i-a opus o rezistență acerbă la Montreal, luna aceasta. Pentru Halep, însă, a doua săptămână poate fi una complicată. Desigur, dacă va trece de primele trei tururi și dacă nu se vor înregistra surprize majore în alte meciuri jucate de favorite. În acest caz, Simona ar putea avea numai meciuri de foc din ”optimi” până în finală, pe lista posibilelor ei adversare figurând Serena Williams, Muguruza, Pliskova, Stephens sau Svitolina. Ediția din acest an a turneului de la Flushing Meadow se va desfășura între 27 august și 9 septembrie. Ea se anunță dificilă pentru Simona Halep și în condițiile în care liderul mondial a acuzat o accidentare la picior după ce a jucat timp de două săptămâni la Montreal și Cincinnati. Pe de altă parte, românca nu va avea de apărat prea multe puncte la US Open, fiind eliminată în primul tur, anul trecut, de către Șarapova. 

Adversarele ce pot apărea în calea Simonei la US Open 2018: 

turul 1: Kaia Kanepi (Estonia / 44 WTA)turul 2: Dalila Jakupovic (Slovenia / 93 WTA)turul 3: Anastasia Pavliucienkova (Rusia / 27 WTA)optimi de finală: Serena Williams (SUA / 26 WTA) sau Venus Williams (SUA / 16 WTA)sferturi de finală: Garbine Muguruza (Spania / 12 WTA) sau Karolina Pliskova (Cehia / 8 WTA)semifinale: Sloane Stephens (SUA / 3WTA) sau Elina Svitolina (Ucraina / 7 WTA)finală: Caroline Wozniacki (Danemarca / 2 WTA), Angelique Kerber (Germania / 4 WTA) sau Maria Șarapova (Rusia / 21 WTA)

Bogdan și Niculescu, adversare din calificări

Celelalte românce au avut mai mult noroc decât liderul mondial. Pe jumătatea de tablou a Simonei se mai află alte două compatrioate: Ana Bogdan (74 WTA), care, în primul tur, va întâlni o jucătoare venită din calificări, și Irina Begu (58 WTA), care o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady (66 WTA). În cealaltă jumătate au fost repartizate Monica Niculescu (61 WTA), care va avea o oponentă urcată tot din calificări, și Mihaela Buzărnescu (20 WTA), care va juca împotriva Marketei Vondrousova (Cehia / 102 WTA). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net