Echipa de Cupa Davis a României va înâlni în acest weekend, la Cluj, Marocul, confruntare care contează pentru turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.


Dacă adversarii, toţi clasaţi de la locul 500 ATP în sus, nu prezentau de la bun început o atracţie irezistibilă, organizatorii sperau că măcar numele de sub tricolor îi vor îndemna pe fani să-şi cumpere bilete şi să ia cu asalt Sala Polivalentă. Din păcate, cel puţin până acum, nu e chiar aşa, iar accidentarea subită a lui Horia Tecău, locul 12 ATP la dublu şi cel mai în vogă tenismen român, a venit ca o nouă lovitură dată acestei întreceri.

Totuşi, jucătorii şi antrenorii speră că publicul va fi, ca de fiecare dată, aproape de echipa de Cupă Davis şi fanii se vor mobiliza pe loc, sâmbătă şi duminică, şi îşi vor încuraja favoriţii în această bătălie periculoasă cu africanii.  “Sper să vină să ne susţină suporterii. Duminică este Paştele şi toată lumea încearcă să fie în familie, dar poate ne ajută şi pe noi. Marocul este o echipă periculoasă, au câştigat cu Georgia meciul precedent”, a declarat căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu. 

j5.jpg

Copil şi compania speră ca până la urmă să fie susţinuţi frenetic, aşa cum s-a întâmplat şi la partidele precedente
Foto: Click!

Echipa României este alcătuită din Marius Copil, locul 84 ATP, Adrian Ungur, locul 500 ATP,  Florin Mergea, locul 79 ATP la dublu, şi Dragoş Dima, locul 451 ATP. Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP. 

Un argumment important pentru prezenţa fanilor la sală în acest weekend poate veni din partea sponsorilor evenimentului. Pizza Guseppe, de la Dr. Oetker a promis spectatorii de la Cluj numeroase surprize culinare şi se speră că acesta va fi un argument solid, ca şi la victoria venită tot de Paşte, în 2014, în Fed Cup, cu Serbia. Spectatorii au fost atraşi atunci să vină atunci la meci în zi de sărbătoare şi de surprizele oferite de compania Dr. Oetker celor prezenţi la meciuri.

j15.jpg

Sala Polivalentă din Cluj are 7227 de locuri şi pare greu de umplut de România - Maroc, în Cupa Davis. Totuşi, o susţinere solidă contează pentru cei mai tineri în sepcial
Foto: Click!

Două jocuri de simplu vor avea loc sâmbătă, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar duminică vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi

Horia Tecău a anunţat miercuri că nu mai poate juca la această confruntare.  "Cu părere de rău, anunț că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigații. O accidentare care persistă de câteva săptămâni, s-a agravat și urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun și să iasă victorioși din acest weekend! Hai Romania!", a spus Tecău.

16-tecauasdgdfg.jpg

Organizatorii mizau pe prezenţa lui Horia Tecău în primul rând pentru un punct facil la dublu, iar apoi pentru atragarea suporterilor la sală pentru a-l vedea pe dublul câştigător de mare şlem la această probă
Foto: Click!
 
 
Loading...