Halep luptă pentru apărarea primului loc. Iată toate calculele

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: GettyImages
Simona HalepFoto: GettyImages

Click! vă spune ce trebuie să facă Simona să își păstreze poziția de lider mondial și după Roma.

Simona Halep nu are pauză. Ea se află deja la Roma, unde va debuta direct în turul secund, împotriva învingătoarei partidei dintre Victoria Azarenka și Naomi Osaka. Pentru jucătoarea noastră e un turneu important, deoarece de rezultatele din Italia depinde desemnarea ei ca principală favorită la Roland Garros.

Simona începe azi cea de-a 28-a săptămână ca lider mondial, însă de acum nu mai e sigură de această poziție. Eliminarea în sferturi la Madrid, acolo unde câștigase titlul anul trecut, dar și finala pe care trebuie să și-o apere la Roma, în această săptămână, i-au smuls multe puncte. Astfel, în ierarhia ”live”, realizată prin scăderea punctelor pe care fiecare jucătoare trebuie să le apere în săptămâna ce începe, Halep nu mai e lider. Deși în clasamentul oficial, pe care WTA îl va publica azi, are 7.270 puncte, în cel ”live”, realizat după scăderea celor 585 de puncte primite anul trecut pentru finala pierdută la Roma, ea va avea doar 6.685. De fapt 6.686, pentru că i se mai adaugă, conform regulamentului, un punct câștigat la Wuhan anul trecut. Cum Wozniacki anul trecut nu a jucat la Roma, ea va rămâne cu punctajul intact (6.845) și, în consecință, va redeveni lider. Doar virtual, deocamdată, dar cu șanse destul de mari de a fi și noul număr 1 începând din 21 mai. Adică exact în clasamentul care contează la stabilirea capilor de serie la Roland Garros.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, Simona are nevoie de un turneu solid la Roma, pentru că depinde doar într-o situație de rezultatele sale: dacă va cuceri titlul. Dacă nu, va trebui mereu să se uite peste umăr la daneză. Dacă aceasta e eliminată în turul secund, Simona trebuie să ajungă în sferturi. Dacă Wozniacki pierde în optimi sau în sferturi, atunci românca are nevoie de o calificare în semifinale pentru a rămâne lider. În fine, dacă nordica va ajunge în semifinale, atunci Halep trebuie să fie finalistă.

Mai există un scenariu, cu o a treia jucătoare implicată în luptă. E vorba de Garbine Muguruza, care va avea de luni 6.010 puncte. Ei bine, dacă astrele se aliniază pentru ea, iberica poate deveni lider! Condiția e să cucerească titlul, dar și ca Wozniacki și Halep să facă un turneu dezastruos. Adică daneza să piardă în optimi, iar Simona în sferturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net