Puștoaica poloneză de 19 ani Iga Swiatex s-a calificat în premieră în finala turneului de la Roland Garros. Ea este cea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi.


Iga Swiatek (Polonia), locul 54 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Nadia Podoroska (Argentina), locul 131 WTA, venită din calificări, în semifinalele French Open.

Swiatek s-a impus după un meci de 70 de minute şi va disputa prima finală de grand slam din carieră, la 19 ani, fiind totodată prima poloneză în această postură, la Roland Garros, în Era Open. Ea ajuns la ultimul meci din turneu fără să cedeze vreun set şi după ce a pierdut doar 20 de ghemuri.

Jucătoarea care a trecut în optimi de Simona Halep va evolua în ultimul act cu învingătoarea dintre americanca Sofia Kenin, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, şi jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 7.

Iga Swiatek va urca până pe locul 24 în clasamentul WTA. Dacă va triumfa în finală, ea va ajunge pe locul 17 WTA.

Câştigătoarea French Open va primi un premiu de 1,6 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA, iar învinsa din finală, 850.000 euro şi 1.300 de puncte WTA.

Iga Swaitek este calificată şi în semifinale la dublu, în echipă cu americanca Nicole Melichar.

 
 
Loading...