Irina Begu și Monica Niculescu, primul titlu pentru tenisul românesc în 2019

Ultima actualizare:

    Irina Begu si Monica Niculescu, cu trofeul cucerit la Hua HinFOTO: Instagram
Irina Begu si Monica Niculescu, cu trofeul cucerit la Hua HinFOTO: Instagram

Victorie mare obținută la Hua Hin de perechea Irina Begu/ Monica Niculescu. Cele două au adus primul titlu pentru România în sezonul 2019 al circuitului WTA.

În finala turneului de la Hua Hin, competiție dotată cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, Irina Begu și Monica Niculescu au învins cu scorul de 2-6, 6-1, 12-10 perechea ruso-chineză Ana Blinkova/ Yafan Wang. Astfel româncele, care au fost desemnate cap de serie numărul 2, au obținut al doilea lor trofeu în această formulă, după cel cucerit în 2012, la Hobart. De atunci, ele au mai jucat în trei finale WTA: la Luxemburg (2012), la Wuhan (2015) şi Moscova (2015).

Pentru Niculescu, acesta este al nouălea titlu de dublu al carierei, din 25 de finale disputate. Cu victoria de ieri, ea va urca 18 locuri în clasamentul mondial al specialității, unde va ocupa poziția 51 în lume. Și Begu are tot 9 trofee, dar din 16 finale. Ea va urca doar două poziții în ierarhia de dublu, acolo unde va ocupa locul 35.

Ambele jucătoare vor veni din Thailanda direct în cantonamentul echipei de Fed Cup a României de la București, deoarece la finalul săptămânii tricolorele vor juca la Ostrava contra Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale I a competiției. Celelalte trei tenismene convocate pentru această partidă de căpitanul Florin Segărceanu sunt Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net