În ediția tipărită de joi, cotidianul francez ”L'Equipe” a alcătuit, pe patru pagini, un Top 20 ai celor mai influenți oameni din tenis, la ora aceasta. Printre cei nominalizați se numără antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, și directorul turneului de la Madrid, Ion Țiriac.


Acest inedit clasament arată astfel: 1. Roger Federer, 2. Serena Williams, 3. Novak Djokovic, 4. Rafael Nadal, 5. Craig Tiley, 6. Billie Jean King, 7. Agenții de jucători/turnee, 8. Andrea Gaudenzi, 9. Steve Simon, 10. Stacey Allaster, 11. Sally Bolton, 12. Arnaud Boetsch, 13. Bernard Giudicelli, 14. Andy Murray, 15. Patrick Mouratoglou, 16. Darren Cahill, 17. John McEnroe, 18. Larry Ellison, 19. Ion Țiriac, 20. Noah Rubin.
După cum se observă, printre cei nominalizați se numără fie jucători în activitate precum Roger Federer, Serena Williams, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, fie foste stele ale acestui sport cum e cazul lui John McEnroe sau Billie Jean King, care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Sunt, însă, și personalități mai puțin cunoscute. În această postură se află, de pildă, Sally Bolton. Expertă în managementul sportiv, implicată în conducerea cluburilor de rugby Wigan și Orrell, dar și în organizarea Rugby World Cup 2015 și CM de atletism 2017, aceasta a fost numită, în decembrie trecut, director executiv al turneului de la Wimbledon. O desemnare socotită de ”L'Equipe” drept surprinzătoare dacă ne gândim că această întrecere este cunoscută drept ultra-conservatoare. Și n-a avut niciodată o femeie în postul de director executiv.     

Ion Țiriac, ”electronul liber” al tenisului

În privința românului, publicația a inserat, sub titlul ”Ion Țiriac, mereu verde”, următorul comentariu: ”În ciuda celor 80 de ani, românul nu cedează. Acesta este electronul liber al tenisului. Miliardar, director de turneu la Madrid, fost jucător, antrenor și agent, Ion Țiriac nu ezită să busculeze și să provoace. Românul spune ceea ce gândește și el nu gândește mereu la fel ca toată lumea”.
Și în dreptul lui Darren Cahill, ”L'Equipe” are un comentariu măgulitor: ”Fostul antrenor al lui Lleyton Hewitt știe să se facă înțeles. Australianul s-a făcut cunoscut mai ales ca antrenor (Hewitt, Agassi, Halep) cu jucători/jucătoare pe care i-a/le-a condus spre locul 1 mondial. Om de legătură între tenisul jucat de bărbați și femei, el este foarte prezent în mass-media și întruchipează o voce înțeleaptă”. 

tiriac-ion-tenis.jpg

Ion Țiriac
”L'Equipe” a scris că Ion Țiriac este ”mereu verde”
 
 
Loading...