”Mentalul Biancăi este mai bun decât al Simonei Halep”

Ultima actualizare:

    Bianca Andreescu, cu trofeul cucerit la US Open 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Bianca Andreescu, cu trofeul cucerit la US Open 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Succesul Biancăi Andreescu la US Open 2019 a surprins pe toată lumea, mai puțin pe primul ei antrenor. Acesta este român și a pregătit-o la Pitești în primii trei ani de activitate, pe când familia ei a încercat inutil să găsească un motiv să revină în România.

Daniel Hristache i-a pus practic racheta în mână Biancăi Andreescu și a pregătit-o timp de trei ani în cei mai dificili ani, cei în care se pun bazele. Atât de bine s-au înțeles, încât atunci când Bianca a plecat în Canada, l-a rugat să o însoțească, așa cum a recunoscut Hristache în primăvară, în timpul unui interviu acordat pentru Radio România Actualități. A refuzat, dar a păstrat legătura cu jucătoarea canadiană de origine română și, așa cum tot el recunoștea, de multe ori Andreescu simte nevoia să vorbească după meciuri cu el, pentru a afla și părerea lui despre jocul ei.

Rămas la Pitești, unde pregătește alți viitori campioni, Daniel Hristache a acordat un interviu pentru ”Weekend Adevărul”, în care vorbește despre Bianca și despre începuturile ei, dar și despre diferențele dintre Andreescu și Simona Halep, portdrapelul tenisului românesc. ”Aş remarca, în primul rând, mentalul Biancăi, care e mult mai puternic faţă de cel al Simonei, jocul plat, agresivitatea. Zona de confort din teren pentru Bianca e foarte avansată, iar la Simona doi, trei metri în spatele terenului”, a declarat Daniel Hristache pentru sursa citată.

În vârstă de 45 de ani, el a dezvăluit și care sunt calitățile noii campioane de la US Open: ”Dacă ar fi să nominalizez câteva calităţi, aş spune fizicul, ambiţia, seriozitatea şi faptul că era foarte tenace. Plus că era foarte serioasă la antrenamente. Cea mai specială amintire din perioada în care am antrenat-o la Piteşti e primul ei joc pe puncte în care am remarcat incredibila ei dorinţă de victorie”, a mai spus Hristache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net