Șapte jucători a avut România în calificările Australian Open 2021 și niciunul dintre ei n-a izbutit să ajungă pe tabloul principal! Cel mai aproape a fost Mihaela Buzărnescu (137 WTA), însă ea a pierdut dramatic în turul 3 preliminar de la Dubai.


Jucătoarea bucureșteană a pierdut cu 6-2, 6-7/1, 2-6 meciul cu americanca Whitney Osuigwe (18 ani, locul 161 WTA), care a durat două ore şi 14 minute. Buzărnescu a condus cu 6-2, 5-2, cu două break-uri, dând senzația că se va impune fără mari probleme. Mai apoi, însă, a pierdut patru ghemuri la rând... Totuși, ea a reuşit să împingă setul în tie-break, în care a câştigat doar un punct. Pentru accederea în turul al treilea preliminar, Mihaela Buzărnescu va primi 52.500 de dolari australieni (33.300 de euro) şi 30 de puncte WTA.
La calificările din Dubai au mai participat, fără sorți de izbândă, Jaqueline Cristian, Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara şi Gabriela Talabă, care au fost eliminate în primul tur. În aceeași postură s-a aflat și Marius Copil, în calificările masculine găzduite de Doha.
Australian Open se va desfășura între 8 şi 21 februarie. România va fi reprezentată pe tabloul principal de Simona Halep (2 WTA), Patricia Maria Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Camelia Begu (78 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA). De asemenea, la dublu masculin va evolua Horia Tecău. 

 
 
Loading...