Bucureșteanca Mihaela Buzărnescu (31 de ani) solicită despăgubiri pentru accidentarea suferită la Rogers Cup 2018. Tatăl jucătoarei a declarat pentru ziare.com că procesul este pe rol și că, deocamdată, nu pot fi divulgate prea multe.


Totul s-a întâmplat în august 2018, în turul 2 al turneului de la Montreal. Condusă (3-6, 7-6, 3-4) de Elina Svitolina, românca a alergat după o minge ce părea imposibil de prins, a alunecat pe cimentul umed și s-a prăbușit la pământ. Alertate de strigătele de durere ale Mihaelei, arbitra de scaun și ucraineanca au sărit să o ajute. După o așteptare de câteva minute, și-a făcut apariția și medicul turneului, iar apoi Buzărnescu a părăsit arena într-un scaun cu rotile, în aplauzele spectatorilor.
Cu doar două-trei minute înaintea accidentării, românca o atenționase pe arbitra de scaun de faptul că suprafața de joc a devenit alunecoasă. Oficialul a verificat, însă a decis ca meciul să continue. Acest aspect a fost subliniat la vremea respectivă în mass-media de pretutindeni. Iar pe pagina de twitter a Tennis Sheep s-a notat: „Genie Bouchard i-ar fi dat în judecată”. O trimitere către accidentarea suferită de jucătoarea canadiană la US Open 2015. Atunci, Bouchard a alunecat pe podeaua udă din vestiar, câștigând mai apoi procesul cu organizatorii, judecătorii estimând că totul s-a întâmplat din vina acestora în proporție de 75% (25% din neatenția jucătoarei)… Despăgubirile primate de Genie nu au fost dezvăluite, presa estimând că acestea au fost de peste două milioane de dolari.  
Tatăl Mihaelei a evitat să divulge care sunt pretențiile financiare ale acesteia, dar a subliniat că sunt șanse ca ea să câștige procesul. Aflată pe locul 20 WTA în acel moment, românca a acuzat acea accidentare, ea ieșind din Top 100 mondial în decurs de un an. De asemenea, și câștigurile obținute de ea din tenis s-au înjumătățit. În plus, în regulamentul WTA se precizează că arbitrul și supervizorul unui turneu trebuie să întrerupă un meci atunci când acesta se desfășoară în condiții în care integritatea fizică a jucătoarelor este amenințată. 

 
 
Loading...