Monica Niculescu se așteaptă la un meci dificil în turul 2 la Wimbledon, cu Elise Mertens: ”M-a bătut rău la Hobart”

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu, la Wimbledon 2019 FOTO: Marian Burlacu, Wimbledon
Monica Niculescu, la Wimbledon 2019 FOTO: Marian Burlacu, Wimbledon

Monica Niculescu este singura reprezentantă a României care va evolua mâine (ora 15.00 la București), în turul secund al probei de simplu de la Wimbledon. Ea a dezvăluit pentru cititorii Click! cum s-a simțit în meciul câștigat cu Petkovic, ce așteptări are de la partida cu Elise Mertens, dar și care a fost motivul pentru care nu a putut juca la Roland Garros.

Dezinvoltă ca de obicei, Monica a făcut o analiză pertinentă la finalul meciului câștigat (2-6, 6-2, 7-5) cu Andrea Petkovic (Germania, 69 WTA): ”A fost dificil fiindcă ultimul meu meci a fost duminică. La Ilkley. Bucurie mare. Am luat wild-card și a fost o săptămână de antrenament, de speranțe. M-am încălzit mai greu. Și mi s-a părut că a jucat perfect Andrea. Noi ne cunoaștem foarte bine fiindcă am jucat de atâtea ori și în circuitul WTA, și la Fed Cup (n.r. - 3-3). Cu Andrea am jucat mai mereu set decisiv. Ultima oară am bătut-o eu, însă de obicei ea câștiga. Cred că atunci când a văzut tabloul a zis: ”Aoleo, a șaptea întâlnire! Acum a trebuit să schimb ceva. Ea era foarte solidă pe spate. Nu greșea și a trebuit să vin puțin în față. Să-i schimb puțin gândirea. Pentru că dacă o lăsam și jucam pe spate mă domina. Servea foarte bine. N-am găsit nicio gaură nici la rever, nici la dreapta ei. Și a mers. Setul doi și trei, greu, dar a mers”. 

Jucătoarea originară din Slatina crede că un moment important al meciului s-a produs în setul decisiv, când Petkovic avea 2-0. ”Atunci mi-am câștigat ghemul. La 3-0 pentru ea devenea greu. La 4-4 am făcut acel break. Mi-a dat încredere că se poate pe serva ei. Apoi l-am cedat, însă am învățat multe din acel break pierdut. Am făcut 5-4. Nu l-am luat, dar mi-am propus să fac și alte chestii. Și am mai avut o șansă la 6-5 și am reușit să iau la zero. Adică am fost mai hotărâtă. Mi-a plăcut că am reușit să ridic nivelul fiindcă la început eram puțin depășită. Și nu reușeam să returnez deloc. Mă surprindea tot timpul serviciul ei”.

”Belgianca e un fel de Wozniacki”

Atunci când a aflat că o va înfrunta pe Elise Mertens, favorita cu numărul 21, în turul 2, Monica Niculescu a exclamat: ”Mai bine nu știam! Voiam să mă distrez și eu puțin, azi (râde) Căci nu mă uit la tablou niciodată. Nasol. Joacă foarte bine. Am câteva întâlniri cu ea (n.r. - 0-2). Am avut o finală la Hobart. Și a fost rău. E foarte solidă. E un fel de Wozniacki. Nu greșește. Ce să zic... Luăm fiecare meci în parte. Miercuri am puțină relaxare. Va fi greu”, a concluzionat Niculescu, care și-a asigurat 72.000 de lire sterline (cca 80.000 de euro) și 70 de puncte WTA pentru calificarea în turul 2.

E la a 12-a participare la turneul londonez

După ce în ianuarie a bifat a douăsprezecea participare la Australian Open, Monica Niculescu a reușit să atingă aceeași bornă și la Wimbledon. La turneul de Mare Șlem de la Londra românca a izbutit cea mai bună performanță în 2015, când a fost eliminată în optimi de finală de Timea Bacsinszky. Monica a mai atins turul 2 în 2008, 2010, 2011, 2016 și anul acesta, în rest fiind depășită în manșa inaugurală. Altfel, Niculescu are două prezențe în turul 3 la Australian Open (2011, 2014), una în turul 2 la Roland Garros (2014) și una în optimile de finală la US Open (2011).

În Maroc a simțit că îi ia foc mușchiul de la gambă

Neînvinsă pe iarbă în această vară, Monica a revenit astfel după accidentarea suferită la gambă care a făcut-o să rateze participarea la Roland Garros. ”Mi s-a întâmplat în Maroc, la Rabat, în ultimul tur al calificărilor. La o minge normală, la 3-3, am simțit o explozie la gambă. Am încercat să mai joc puțin și am simțit din nou ca și cum mi-ar fi ars mușchiul. M-am dus acasă și am încercat să mă recuperez să prind măcar Roland Garros-ul. N-am reușit. După șase săptămâni de tratament și recuperare am participat la Nottingham. A fost 7-6 în decisiv, iar a doua zi n-am putut să mă mișc. Nu știu cum de am reușit să joc dublurile alea. A jucat bine Găbița (n.r. Ruse). Aveam febră musculară peste tot! Fiind la gambă n-am putut să fac nimic”.

A crezut că Ribarikova glumește când i-a spus că poate primi wild-card

Monica Niculescu a jucat direct pe tabloul de simplu, la Wimbledon, grație wild-card-ului primit după ce a câștigat turneul de la Ilkley. ”Eu n-am știut. Am mers acolo pentru a avea cât mai multe meciuri pe iarbă. La Birmingham nu cred că intram pe tablou cu clasamentul pe care îl am. Și am zis hai să joc un o sută de mii! Mi-a spus ceva Ribarikova, însă am crezut că glumește. Călin știa. I-a spus Marius Copil în semi, dar nu mi-a zis. Mai bine. A fost greu tare în finală cu Baboș”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net