Antrenor al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou s-a pronunțat pentru adoptarea unor măsuri pentru ca jucătorii de tenis cu o cotă mai mică să poată depăși efectele pandemiei de Covid-19. Francezul se referă în special la aceia aflați mai jos de Top 100.


Într-o scrisoare deschisă pe care a postat-o pe contul său de Instagram, Patrick Mouratoglou spune: "Spre deosebire de baschet sau fotbal, jucătorii de tenis nu au un salariu fix. Ei trebuie să-și plătească antrenorii, transportul... Mi se pare revoltător ca un jucător aflat pe locul 100 mondial, de pildă, într-un sport urmărit de un miliard de fani abia poate să-și trăiască viața. (...) Este momentul să ne gâândim și la acești jucători și să-i ajutăm. Mai întâi, în viitorul apropiat, iar apoi pe termen lung. Mi-ar plăcea să văd ATP, WTA, ITF și turneele de grand slam unite, chiar dacă virtual, pentru a încerca să găsească o soluție acceptabilă. Avem toată încrederea în aceste instanțe, care au puterea de a proteja economia tenisului. Mi-ar plăcea să văd aceste instanțe spunând stop. Nu putem să-i lăsăm deoparte pe jucătorii mai slab clasați. Nu este just. Tenisul are nevoie de schimbare. Folosiți acest timp liber pentru a demara o discuție”, a scris antrenorul francez, citat de lequipe.fr. 
Mulți jucători de tenis sunt afectați serios din punct de vedere financiar de faptul că turneele au fost anulate până în 13 iulie. Iar situația lor se poate înrăutăți dacă întregul an competițional va fi compromis.  

 
 
Loading...