Peste doar o săptămână, Simona Halep, dar și celelalte stele ale tenisului mondial, se vor afla în plin joc la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.


Numai că la Australian Open, judecând după ce s-a întâmplat ieri la Melbourne, pe jucătoarea noastră o așteaptă iadul. Din păcate, fumul emanat de incendiile de vegetație care afectează Australia, a afectat sănătatea jucătoarelor. De altfel, din acest motiv, ieri, antrenamentele au fost suspendate, iar calificările au fost amânate o oră. Chiar și așa, o jucătoare, slovena Dalila Jakupovic, a fost nevoită să abandoneze meciul din primul tur al calificărilor, din cauza problemelor de respiraţie. Ea s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6, cu minge de 6-6 pentru slovenă, în partida cu elveţianca Stefanie Voegele, după o oră şi 52 de minute de joc. ”Nu am mai smţit niciodată asta, mi-era frică să nu mă prăbuşesc. De aceea m-am ghemuit. Nu mai puteam să merg. La sol era mai uşor de respirat”, a declarat Jakupovic, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tot ieri și Maria Sharapova a fost nevoită să se retragă, dar de la un meci demonstrativ disputat tot la Melbourne. Rusoaica a început să tuşească şi a decis să părăsească terenul la scorul de 7-6 (4), 5-5, pentru Laura Siegemund. ”După două ore şi jumătate, a fost un bun avertisment pentru mine. Cred că am resimţit amândouă fumul”, a declarat Sharapova.

Loading...