Presa internațională remarcă simpatia de care se bucură Simona Halep în România

Ultima actualizare:

    Simona Halep le-a prezentat fanilor trofeul cucerit la ParisFoto: EPA
Simona Halep le-a prezentat fanilor trofeul cucerit la ParisFoto: EPA

Majoritatea publicațiilor importante din întreaga lume au scris despre manifestările de simpatie de care s-a bucurat Simona Halep la revenirea acasă. S-a subliniat că liderul mondial al tenisului a fost ovaționat pe Arena Națională, în timp ce Primarul General al Bucureștilor a fost huiduit.

Sub titlul ”Simona Halep deplasează mulțimile în România pentru a sărbători titlul ei de la Roland Garros”, site-ul cotidianului francez ”l’Equipe” a scris că circa 15.000 de oameni s-au adunat pe stadionul național din București pentru a celebra succesul sportivei. Alte publicații precum ”New York Times”, ”Daily Mail” sau ”Washington Post” au preluat relatările agenţiei Associated Press care vorbesc despre reacția diferită a publicului față de  Simona Halep și de primarul Capitalei, Gabriela Firea: "Aproximativ 20.000 de persoane s-au strâns pentru a o aplauda pe Simona Halep, care a devenit prima jucătoare din România ce a câştigat un titlu de Mare Șlem după decenii. Fanii s-au strâns luni la Arena Naţională pentru a a o vedea pe Halep. Dar când pe scenă a apărut primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, mulţimea a schimbat aplauzele în huiduieli. Firea a reacţionat mai târziu afirmând că grupări alte miliardarului George Soros au conspirat pentru a compromite evenimentul". Se subliniază că Firea și-a închis pagina de Facebook după ce un mesaj de-al său a stârnit numeroase comentarii ironice. Primarul General al Capitei afirmase că "aparatul sorosist de propagandă" a demarat compromiterea evenimentului şi că seara "echipe de cetăţeni cu venin" au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenţi, apreciind că, din respect pentru performanţa Simonei Halep, aceştia puteau lăsa o jumătate de oră ura la poarta Arenei Naţionale (…)”, în contextual în care ”acolo este despre sport, respect, valori, performanţă, nu despre câţi bani primim de la ONG-uri dubioase, pentru a transforma Bucureştiul într-un oraş sub asediu".

Alte relatări ale presei internaționale:

”Le Figaro”: "Revenirea triumfală a Simonei Halep în România după titlul obţinut la Roland Garros" (...) "Peste 15.000 de persoane au sărbătorit primul titlu de Grand Slam al numărului 1 mondial pe stadionul naţional din Bucureşti".

"România aştepta aşa ceva din 1978, de la încoronarea Virginiei Ruzici la Paris. Deci, în mod inevitabil, românii au sărbătorit cum se cuvine revenirea în ţară a copilului minune, Simona Halep, luni. La două zile de la victoria pe zgura turneului de la Roland Garros, primul titlu de grand slam după trei eşecuri, numărul 1 mondial a primit o întâmpinare triumfală. Demnă de un start rock, cu peste 15.000 de persoane adunate pe stadionul naţional cu această ocazie".

AP: "Românii au aplaudat-o pe Halep şi au huiduit primarul Bucureştiului".

”Primarul Capitalei Gabriela Firea a fost hiduit copios la evenimentul de la Arena Naţională. Firea i-a oferit campioanei de la Roland Garros o plachetă şi cheia oraşului, ţinând un scurt discurs. În momentul în care a început să vorbească, Firea a fost huiduită puternic de cei aproximati 20.000 de fani prezenţi pe Arena naţională, apoi fluierăturile s-au transformat în aclamaţii la adresa campionei. "Si-mo-na, Si-mo-na", au scandat cei prezenţi”.

Simona Halep a revenit luni de la Paris, fiind întâmpinată de ziariști la Otopeni, iar apoi ovaționată de fani pe Arena Națională. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net