România va alinia cea mai valoroasă echipă posibilă în sfertul de finală al FedCup de la Ostrava. În disputa cu Cehia, deținătoarea trofeului, Florin Segărceanu va conta pe Simona Halep (locul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) și Monica Niculescu (100 WTA).


Formula anunțată de Federația Română de Tenis era previzibilă în condițiile în care Sorana Cîrstea, aflată acum pe poziția a 92-a în lume, și-a anunțat retragerea din națională, anul trecut. Este de subliniat prezența Simonei Halep, care n-a mai participat la alt turneu după eliminarea de la Australian Open. 
Cum Cehia este echipa care a dominat competiția în ultimii ani, având 11 trofee și fiind campioana en titre, oficialii români sunt prudenți în declarații. "Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu”, a spus Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei noastre. ”Important este să le avem, la ora meciului, pe toate fetele bine pregătite şi sănătoase, şi la fel şi pe Simona, despre care ştim că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafaţă", a conchis fostul jucător de Cupa Davis. Un mesaj asemănător a transmis Alina Tecşor, antrenorul României: "Confruntările cu echipe campioane sunt mereu palpitante şi încărcate de emoţii, iar Fed Cup este o competiţie în care orice este posibil atunci când crezi cu adevărat în echipa ta”. 
România și Cehia s-au înfruntat ultima oară în 2016, în turul 1 al Grupei Mondiale, la Cluj, când victoria a revenit echipei oaspete cu 3-2. Un alt meci s-a disputat în 1980, în sferturile de finală ale grupei de elită, când Cehoslovacia s-a impus cu 2-1. 
Meciul Cehia – România se va disputa în 9 și 10 februarie, la Ostrava. 
Irina Begu, eliminată în turul doi la Openul Thailandei
Aflată pe locul 71 WTA, Irina Begu a pierdut, ieri, în turul 2 la Thailand Open, turneu cu premii de 250.000 de dolari: 2-6, 4-6 cu Saisai Zheng (China, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 4). Pentru atingerea acestei faze a competiției bucureșteanca va încasa 3.400 de dolari și va acumula 30 de puncte WTA. În aceeași fază a competiției, Monica Niculescu o întâlnește astăzi pe poloneza Magda Linette. În proba de dublu, Irina Begu și Monica Niculescu au trecut (7-5, 6-3) de perechea chineză Xinyu Jiang/Qianhui Tang. 

Loading...