Confruntare-șoc în optimile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Roland Garros. Mari rivale, Serena Williams (SUA / 453 WTA) și Maria Sharapova (Rusia / 29 WTA) se vor înfrunta în optimile de finală. Va fi cea de-a 22-a dispută, americanca având 19-2.


La puțin timp după ce a trecut de Julia Goerges, în turul 3, Serena s-a referit la reîntâlnirea cu rusoaica: "Sincer vorbind, probabil că ea e  favorită în acest meci. Joacă deja de un an, în timp ce eu abia am reînceput. Aşa că încerc să aflu unde sunt acum şi până unde pot merge. Cred că va fi un alt test. Cred că zgura e suprafaţa ei favorită, pe care joacă foarte, foarte bine. Este diferit, amândouă suntem în revenire, din motive total diferite. Ea evoluează de peste un an, în timp ce eu am început de vreo două luni. E ceva nou şi diferit”.   

Serana Williams a revenit pe teren după ce a devenit mamă, iar multe jucătoare au afirmat că ar fi meritat să fie cap de serie la Roland Garros. Maria Sharapova, în schimb, a ispășit o suspendare pentru dopaj. 

Este de remarcat faptul că Serena Williams este prima jucătoare de 36 de ani care joacă în a doua săptămână la Roland Garros după compatrioata sa Billie Jean King, în 1983. 

Loading...