Sud-coreeanul Lee Duckhee a intrat în istoria tenisului, ca primul jucător surd care câștigă un meci în circuitul ATP. Acest lucru s-a petrecut la Winston Salem.


În vârstă de 21 de ani, Lee Duckhee, care e clasat pe locul 210 în lume, l-a învins în primul tur cu 7-6, 6-1 pe Henri Laaksonen și va juca în optimile de finală contra polonezului Hubert Hurkacz.

“Oamenii râdeau de handicapul meu. Mi-au spus că nu ar trebui să joc”, a spus Lee pentru cei de la ATP. Diagnosticat fără auz de la vârsta de doi ani, el nu aude ce spun arbitrii la meciuri. El se bazează pe limbajul semnelor şi pe gesturi pentru a obţine aceste informaţii. ”Este greu, dar prietenii şi familia mea m-au ajutat. Transmit persoanelor cu astfel de problemă să nu se descurajeze. Poţi face orice”, a declarat jucătorul care a fost unul dintre cei mai valoroși juniori ai generației lui, fiind la un moment dat locul 3 în clasamentul combinat. De-a lungul timpului, el a cucerit 10 titluri ITF la juniori.

Situat acum pe locul 212 în lume, Lee Duckhee a ocupat cea mai bună poziție din carieră la 10 aprilie 2017, atunci când a fost numărul 130 mondial. Avea atunci doar 19 ani…

 
 
Loading...
Citeste tot despre: